Pin It

Εξελίξεις στο χώρο των εγχώριων ένοπλων οργανώσεων προκάλεσε το σημείωμα «Αντάρτικο μέχρις εσχάτων» τη Δευτέρα. Αποκαλύπταμε εκεί την εγκληματική δράση της Συμμορίας των Τεσσάρων (Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και Αδ-όνειδος), οίτινες βγήκαν στο κλαρί αρνούμενοι να συμφιλιωθούν με την τριπλή ήττα στις εκλογές του ’14 και την κατάργηση των μνημονίων από τον Αλέξη Τσίπρα το ’31, σφραγίζοντας με λουκέτα τα καταστήματα που ξανανοίγουν δειλά δειλά, ληστεύοντας συνταξιούχους έξω απ' τις τράπεζες και εκκενώνοντας, υπό την απειλή Καλάσνικοφ, τα υπουργεία από τους υπαλλήλους χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

 

Ξεφεύγουμε θα πείτε! Η επικοινωνία με το πρωθύστερον, ωστόσο, συγκαταλέγεται στις αρετές που κάνουν τη στήλη φευγάτη. Τόσο πολύ που δραπέτευσε από το χθεσινό φύλλο. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη και ξαναχτυπά ο Ξηρός, εξηγώντας τους λόγους του σκασιαρχείου από τις Φυλακές Κορυδαλλού με ένα διαδικτυακό μανιφέστο. Κοντοκουρεμένος, με κυανέρυθρο φούτερ σαν Πανιώνιος και φόντο ασπρόμαυρες εικόνες τού Τσε, του Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη και του Αρη, με τα καριοφίλια, τις μαλλούρες, τις γενειάδες και τις μουστάκες τους να δημιουργούν χτυπητή αντίθεση.

 

Παρότι η σημειολογία της εμφάνισής του καυτηριάζεται ως παλιομοδίτικη και φαλλοκρατική -θα μπορούσε να εμπλουτίσει το πάνελ με μια Ρόζα Λούξεμπουργκ, μια Εμμα Γκόλντμαν, μια Ούλρικε Μάινχοφ βρε αδελφέ- το σχετικό βίντεο γνωρίζει τρομερές πιένες στα κανάλια. Ο Πρετεντέρης δίνει ρεσιτάλ τρομολαγνείας και η Ολγα… Τρέμη. Η απρόσμενη δημοσιότητα του εχθρού κινητοποιεί την Ομάδα των Τεσσάρων. Την επαύριο σπάει ταμεία στο Ιντερνετ αντίστοιχο κλιπ στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς με ωχρόφαιο πουκάμισο και γουνάκια στους ώμους, που, σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές παραπέμπουν στα γουναράδικα, βομβαρδίζει το εμβρόντητο ακροατήριο με ακατάληπτες φράσεις στα γερμανικά και τα αγγλικά.

 

Εγχρωμες φωτογραφίες στο βάθος διασαφηνίζουν το ιδεολογικό στίγμα και την αισθητική της οργάνωσης-φαινόμενο. Σε αντιδιαστολή με τους μπανάλ αριστερούς, οι φιλελεύθεροι αντάρτες πόλης αποθεώνουν το ασθενές φύλο: Κάνγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάργκαρετ Θάτσερ -για να τονιστεί η ιστορική συνέχεια- και Ευγενία Μανωλίδου -για να γλιτώσουν τις τσιρίδες του Αδ-όνειδος. Ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι πασίδηλος. Ο εξπέρ ΔενΔιας-κεδάζω τις εντυπώσεις υπουργός ΠροΠο, Λόττο και Τζόκερ επικηρύσσει τους τρομοκράτες αντί του ποσού των 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα εξοικονομηθεί από ισοδύναμα μέτρα.

 

Ρεμπεσκέδες κυνηγοί κεφαλών -τύφλα να ’χει το φαρ ουέστ- βγαίνουν παγανιά εποφθαλμιώντας τα φράγκα. Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Μαύρος· φόβος και τρόμος των αντίπαλων εστιών επί δύο δεκαετίες. Τρομοκράτης των γκολπόστ, αδίκημα που χαρακτηρίζεται διαρκές. Οι γνωστοί ΑΕΚτζήδες Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας διαμαρτύρονται με αιχμηρά κείμενα. Τους πληροφορούμε ότι οι μπουλντόζες μπήκαν επιτέλους στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά η Εφορία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων σταμάτησε τις εργασίες για την ανέγερση του γηπέδου καθώς τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα που αποκάλυψε η σκαπάνη εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της. Οι χειμωνιάτικες λιακάδες εξακολουθούν.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top