ΑΠΕ-ΜΠΕ

23/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υποταγμένοι στην τρόικα οι Σαμαράς, Στουρνάρας

Τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση, για εθελούσια υποταγή στο Μνημόνιο και τους δανειστές .
      Pin It

Τη λέξη υποταγή χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να περιγράψει τις πολιτικές ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση τούς κατηγορεί για εθελούσια υποταγή στο μνημόνιο και τους δανειστές, υπογραμμίζοντας πως ο υπουργός – που υπακούει στις εντολές του πρωθυπουργού – ζητά την άδεια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον ο κ. Στουρνάρας στην προσπάθεια του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας. Εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει «αλληλεγγύη» και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό που ζητά την άδεια του κ. Σόιμπλε για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλά, ο κ.Στουρνάρας δεν λειτουργεί αυτόνομα. Υπακούει στις εντολές Σαμαρά που δεν έχει αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που του έχουν δοθεί για να αναδείξει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, ενώ επιδίδεται μόνο σε ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές. Έτσι μόνο αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς την έννοια της «διαπραγμάτευσης».

 

efsyn.gr

Scroll to top