vroxi-kairos-epideinosi

24/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά όλης της χώρας ξεκινούν από το απόγευμα – Πτώση της θερμοκρασίας.
      Pin It

Σε χειμωνιάτικα επίπεδα θα επιστρέψουν τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα, μετά το… καλοκαιρινό διάλειμμα των προηγούμενων ημερών.

Από το μεσημέρι θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορείου Ελλάδας, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επεκταθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, και θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε Μακεδονία και Θράκη, από 5 έως 13 στη δυτική Ελλάδα και από 8 έως 15 βαθμούς στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το απόγευμα, με αποτέλεσμα το βράδυ να υπάρχουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ στα ορεινά, ημιορεινά και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

efsyn.gr

Scroll to top