zaroulia

24/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξέφυγε» και πάλι η Ζαρούλια στη Βουλή

Το προεδρείο της επέβαλε πειθαρχική ποινή γιατί φώναξε «αληταράδες» στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τις άδειες των κρατουμένων - Περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσής της.
      Pin It

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή μέλος της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στη Βουλή, με αποτέλεσμα το προεδρείο να αναγκαστεί να επιβάλει πειθαρχική ποινή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Ζαρούλια κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης -που είχε κάνει η ίδια- στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου για το καθεστώς χορήγησης αδειών στους κρατούμενους των φυλακών, φώναξε «αληταράδες» προς τους συναδέλφους της.

Αμέσως, ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αφού ζήτησε να γραφτεί κανονικά στα πρακτικά η φράση, της επέβαλε την ποινή της περικοπής μέρους της βουλευτικής της αποζημίωσης για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής

Την περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσής της θα υποστεί η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όπως προβλέπεται από το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

efsyn.gr

Scroll to top