Pin It

Σε ακόμη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν, χθες, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκατοντάδες σχολικοί φύλακες. Η παραμονή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου, επομένως, το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στην ανεργία, ως αποτέλεσμα της κατάργησης της υπηρεσίας τους, συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες μέρα με τη μέρα.

 

«Δεν σταματάμε να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη εργασία και στην αξιοπρέπεια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνοντάς τον», ξεκαθαρίζει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Ελλάδας, Σταματία Τσουμέα.

 

Οι σχολικοί φύλακες έχουν ορίσει ως κέντρο του αγώνα τους, απέναντι στο κυβερνητικό μέτρο της διαθεσιμότητας, την πλ. Κλαυθμώνος, στην οποία θα παρίστανται καθημερινά, καλώντας συναδέλφους τους, λοιπούς υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς και ανέργους, να σταθούν αλληλέγγυοι στις διεκδικήσεις τους, οι οποίες, όπως επισημαίνουν, αφορούν όλη την κοινωνία.

 

Κατά τη χθεσινή κινητοποίηση οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν να συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη, κάτι που δεν επετεύχθη. Ο κ. Μητσοτάκης στις 13.30 είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις «μεταρρυθμίσεις» στο Δημόσιο.

 

Ωστόσο, ουκ ολίγες φορές η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την επανατοποθέτηση των σχολικών φυλάκων. Οι δεσμεύσεις αυτές ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί, ενώ οι υπάλληλοι υπενθυμίζουν τη «ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014» για την αποκατάστασή τους. Σημειώνουν πως δεν θα δεχτούν μεσοβέζικες λύσεις και απαιτούν τη θετική έκβαση των αιτημάτων τους.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top