24/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 10-15% ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η VODAFONE

Οχι στην «εθελούσια ανεργία» λένε οι εργαζόμενοι

Οχι στην «εθελούσια ανεργία» λένε οι εργαζόμενοι.
      Pin It

Πριμ για την αποχώρηση 10-15% του προσωπικού ανακοίνωσε η διοίκηση της Vodafone, αλλά στην πράξη πρόκειται για «εθελούσια ανεργία», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην «Εφ.Συν.». Χθες, το σωματείο τους πραγματοποίησε γενική συνέλευση και αποφασίστηκε να βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια.

 

Την Τετάρτη ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι πρόκειται να τεθεί το συντομότερο σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο την αποχώρηση περίπου 50 εργαζομένων από τους τομείς της Εξυπηρέτησης πελατών και Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα διευθυντικά στελέχη υποσχέθηκαν ότι θα έχει αυστηρά «εθελοντικό» χαρακτήρα και, για να πείσουν τους εργαζόμενους που δικαιολογημένα δυσπιστούν, προανήγγειλαν ότι θα απολυθεί όποιος προϊστάμενος ασκήσει πίεση στο προσωπικό να ενταχθεί στο πρόγραμμα!

 

Προβλέπεται καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, «εφάπαξ οικειοθελούς παροχής» ίσο με το ετήσιο επίδομα ανεργίας και προσαύξηση ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και τα παιδιά του κάθε εργαζόμενου. Διέψευσαν επίσης φήμες ότι θα εκχωρηθούν οι συγκεκριμένοι τομείς σε εξωτερικούς εργολάβους ή σε νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί.

 

«Το έργο το έχουμε ξαναδεί», τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, που καταγγέλλει ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε εξαγγείλει τον Νοέμβριο του 2012 ανάλογο πρόγραμμα. «Μοίραζε τις ίδιες υποσχέσεις, χωρίς να τις εφαρμόσει στην πράξη», επισημαίνεται. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά, όταν διαπιστώθηκε ότι η ανταπόκριση των εργαζομένων δεν ήταν μεγάλη, διευθυντές είχαν προχωρήσει σε απειλές και σε διαδόσεις για κατάργηση ολόκληρων τμημάτων, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβηθούν, και να αποχωρήσουν τελικά περισσότεροι από τους 80 εργαζόμενους που είχαν προβλεφθεί.

 

«Πολλοί συνάδελφοι το μετάνιωσαν πικρά, πολλοί περισσότεροι θα το μετανιώσουν πικρότερα τώρα αν υποκύψουν στους εκβιασμούς», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στη Vodafone.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top