26/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Υποψηφιότητες που να αποτυπωνουν το κλίμα νίκης»

      Pin It

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου, στην οποία και θα οριστικοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των υποψηφιοτήτων, στη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας με την παρουσία του Αλ. Τσίπρα συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι που έχουν ήδη κατατεθεί και εν πρώτοις έχουν συζητηθεί στο «κείμενο στόχων» που είχε παρουσιάσει ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης.

 

Στη συνεδρίαση αναλύθηκε το πλαίσιο και οι προϋποθέσεις για τις κατά τόπους συνεργασίες, και ορίστηκε η κατεύθυνση της «αντιμνημονιακής, αντικαλλικρατικής» πολιτικής.

 

Το σημείο που μάλλον διασαφηνίστηκε στη συνεδρίαση ήταν εκείνο που αφορούσε τις προϋποθέσεις για τους πιθανούς υποψήφιους και το τι θα ισχύει στις τρεις περιπτώσεις, δηλαδή σε εκείνες που αφορούν συνεργαζόμενους, νέα στελέχη προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ και, τέλος, για τους υποψήφιους που έχουν βουλευτική ιδιότητα. Ο Αλ. Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες σε αλλεπάλληλα ραντεβού «διερεύνησε» τις προθέσεις προσώπων για τα οποία ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφια, κυρίως στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, χωρίς όμως οι συζητήσεις να έχουν οριστικά καταλήξει. Στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «οι συναντήσεις θα συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και οι υποψηφιότητες να αποτυπώνουν το κλίμα νίκης που διαμορφώνεται».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο, όπου παρατηρείται πληθώρα κομματικών υποψηφίων, θα στηθούν κάλπες στο πλαίσιο εσωκομματικών εκλογών ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και οι «πρώτοι» θα κριθούν από την Κεντρική Επιτροπή.

 

Στο μέτωπο με την κυβέρνηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν πλέον την αδυναμία της να υποστηρίξει έστω και «τη θολή προπαγάνδα που υιοθετεί» και η οποία καταδεικνύει το πολιτικό κενό στο οποίο βρίσκεται. Στο κλίμα αυτό η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «DPA» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφού καταφέρθηκε κατά του Μάρτιν Σουλτς, για τον οποίο είπε ότι «λειτουργεί σαν να είναι υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών και της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ», απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του SPD και τους ζήτησε «να δώσουν με την ψήφο τους εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

 

Scroll to top