trofima-paidia

25/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων σήμερα και αύριο στην Αθήνα

Η ανάδειξη του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων και η σημασία της αξιοποίησης του περισσευούμενου φαγητού τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διήμερου φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων που συνδιοργανώνουν οι ΜΚΟ «WWF Ελλάς» και «Μπορούμε».
      Pin It

 Σήμερα και αύριο στον συνεργατικό χώρο «Impact Hub Athens» πραγματοποιείται το Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών προσέρχεται από το πρωί για να ενημερωθεί για το μεγάλο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων (179 κιλά τροφής σπαταλάει κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος) και να συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων.

Γνωστοί σεφ δημιουργούν ευφάνταστες συνταγές με περισσεύματα τροφίμων, ενώ φορείς όπως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Παιδικό Μουσείο, διοργανώνουν εργαστήρια για την ανάγνωση των ετικετών στα τρόφιμα και την ενημέρωση των παιδιών για τη σπατάλη, μέσα από το παιχνίδι.

Το διήμερο πρόγραμμα συμπληρώνουν προβολές ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας του Αντρέα Μπονέτι. Επίσης, αύριο μέλη της ιστοσελίδας «Οι Συνταγές της Παρέας» θα φτιάξουν γλυκά στο σπίτι τους και θα τα φέρουν στο φεστιβάλ, προκειμένου να δοθούν μέσω του «Μπορούμε» σε ιδρύματα που τα χρειάζονται.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top