ukraine

27/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Kατέλαβαν το υπουργείο Δικαιοσύνης οι διαδηλωτές στο Κίεβο

Κατάληψη του υπουργείου Δικαιοσύνης από τους διαδηλωτές στην Ουκρανία και απειλές για κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την υπουργό Δικαιοσύνης Ολένα Λούκατς.
      Pin It

Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν τη νύκτα και κατέλαβαν το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κίεβο χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, ενώ η υπουργός δικαιοσύνης Ολένα Λούκατς απείλησε ότι θα ζητήσει από το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιοανουκόβιτς να διακόψει τις διαπραγματεύσεις, εάν οι διαδηλωτές δεν αποχωρήσουν από το κτίριο.

Οι διαδηλωτές έχουν υψώσει οδόφραγμα από σάκους με χιόνι και απορρίμματα γύρω από το κτίριο και έχουν σπάσει τα τζάμια.

Η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι καταληψίες έριξαν νερό στο εσωτερικό του κτιρίου το οποίο πάγωσε εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μετατρέποντάς το σε παγοδρόμιο.

O πρώην πυγμάχος και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πήγε τη νύκτα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κάλεσε τους καταληψίες να αποχωρήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top