agrotes

27/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εν… αναμονή οι αγρότες

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους κόλπους των αγροτών συνεχίζονται, με το «βλέμμα» όλων να είναι στραμμένο στην Αθήνα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
      Pin It

Το «αύριο» των κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες, που δηλώνουν αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους, αν τελικά υπερψηφιστούν από τη Βουλή οι διατάξεις που αφορούν στις αλλαγές του τρόπου φορολόγησής τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την «25η Agrotica», το προσεχές Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, ενώ σύντομα στις εθνικές οδούς θα παραταχθούν αρκετά τρακτέρ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο οι αγρότες να δηλώσουν ότι είναι αποφασισμένοι για μαζικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα το απόγευμα, θα συναντηθούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με τις δύο πλευρές να συζητούν τρόπους ώστε να εξασφαλιστούν ευνοϊκότεροι όροι για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

«Σε καμία περίπτωση ο αγροτικός κόσμος δεν ζητά να μην φορολογηθεί. Αυτό που διεκδικούμε είναι μια λογική και δίκαιη φορολόγηση. Η αύξηση του ορίου του τζίρου στα 20.000 ευρώ τουλάχιστον, αντί των 10.000 ευρώ, είναι μια καλή αρχή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών, Χρήστος Γκόντιας.

efsyn.gr

Scroll to top