Pin It

Σε πειθαρχικές ευθύνες για τις δύο εισαγγελείς των Φυλακών Κορυδαλλού που ψήφισαν υπέρ της χορήγησης των αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό καταλήγει στο πόρισμά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελος Ζαχαρής.

 

Για τον λόγο αυτό ζητείται η παραπομπή των δύο εισαγγελικών λειτουργών ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, οι οποίες συμμετείχαν στο Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, και υπέγραψαν στη χορήγηση των επτά αδειών που έλαβε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε διάστημα 15 μηνών.

 

Σύμφωνα με το 15σέλιδο πόρισμά του, ο εισαγγελικός λειτουργός που διενήργησε σχετική έρευνα καταλογίζει ευθύνες στις δύο αναπληρώτριες εισαγγελείς, οι οποίες συμμετείχαν στο συμβούλιο, για κακή εκτίμηση των πραγματικών δεδομένων και χαρακτηριστικών της υπόθεσης καθώς και της επικινδυνότητας του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά στο πόρισμά του ασκεί παράλληλα κριτική στον νόμο βάσει του οποίου χορηγούνται οι άδειες, γιατί δεν γίνεται διάκριση μεταξύ των κρατουμένων και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαρακτηρίζει τον νόμο άστοχο.

 

Ο εισαγγελέας πήρε καταθέσεις από τις δυο εμπλεκόμενες εισαγγελείς και ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την πειθαρχική τους δίωξη, ενώ εξέτασε ως μάρτυρες και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών.

 

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία, αφού το μελετήσει, αναμένεται να πράξει τα δέοντα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες εισαγγελείς που υπέγραψαν τη χορήγηση αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό, αντιμετωπίζουν ακόμα και το ενδεχόμενο της προσωρινής παύσης από τα καθήκοντά τους.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top