mixelakis-kefalonia

28/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Άμεσα στους πληγέντες το πακέτο στήριξης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως θα δοθεί άμεσα στους πληγέντες του σεισμού της Κεφαλονιάς ένα οικονομικό βοήθημα - Μέτρα από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.
      Pin It

Άμεση θα είναι η οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης προς τους πληγέντες του σεισμού της Κυριακής, στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα με τους πληγέντες από τις πλημμύρες στα Δωδεκάνησα, δηλαδή θα χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων, και κατόπιν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι για το αληθές των στοιχείων.

Βοήθεια προς τους δήμους που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο δόθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, που παρέχει οικονομική ενίσχυση 100 χιλιάδων ευρώ στους δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενώ ανακοίνωσε την αναστολή για 3 μήνες της υποχρέωσης καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπως και το υπουργείο Οικονομικών που έδωσε παράταση σε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις φορολογικές δηλώσεις για ένα τρίμηνο.

Τέλος, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα βοηθηθούν οι πληγέντες του σεισμού, όσον αφορά στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

efsyn.gr

Scroll to top