29/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι διευκρινίσεις, οι σύμβουλοι, οι εταιρείες και η παραχώρηση

Τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. κάνουν επισήμως «κουμάντο» και στη ΔΤ, έχουν υπογράψει ειδικές συμβάσεις, δίνουν εξηγήσεις για τις προκηρύξεις ενώ διαθέτουν και ανεξάρτητες νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, καθώς ετοιμάζουν την κανονική εκκίνηση.
      Pin It

Τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. κάνουν επισήμως «κουμάντο» και στη ΔΤ, έχουν υπογράψει ειδικές συμβάσεις, δίνουν εξηγήσεις για τις προκηρύξεις ενώ διαθέτουν και ανεξάρτητες νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, καθώς ετοιμάζουν την κανονική εκκίνηση

 

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Σε διευκρινίσεις για τις προκηρύξεις σχετικά με τις θέσεις εργασίας προχώρησε χθες η ΝΕΡΙΤ Α.Ε., ξεκαθαρίζοντας κατ' αρχάς ότι θα προσληφθούν συνολικά (με διαδικασίες εντός και εκτός ΑΣΕΠ) 615 εργαζόμενοι. Στον κανονισμό προσωπικού του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα όμως προβλέπονται 648 θέσεις, εκ των οποίων οι 618 με σύμβαση αορίστου χρόνου. Προκύπτει δηλαδή μια διαφορά τριών θέσεων…

 

Την ίδια ώρα όμως στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύτηκε υπουργική απόφαση με την οποία ο εκκαθαριστής (ειδικός διαχειριστής) Γκίκας Μάναλης υπογράφει σύμβαση με την οποία παραχωρεί τη διοίκηση και τη διαχείριση (συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού) της Δημόσιας Τηλεόρασης στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Κάτι που σημαίνει ουσιαστικά ότι «κουμάντο» πλέον κάνουν τα στελέχη του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με στόχο να μπουν μπροστά οι μηχανές του το αργότερο την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

 

Πάντως μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις (www.opengov.gr) για θέσεις δημοσιογράφων (132) και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (224) αλλά και για την κατάρτιση του μητρώου αξιολογητών. Γι' αυτά έχει επιλεγεί και εταιρεία που θα παρέχει τεχνική υποστήριξη κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης. Πρόκειται για την «ICAP Advisory ΑΕ Σύμβουλοι Μάνατζμεντ και Ανθρωπίνου Δυναμικού», που σύμφωνα με την απόφαση έχει επιλεγεί με το κριτήριο της χαμηλότερης τιμής και οι υπηρεσίες της θα κοστίσουν 56.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η τεχνική υποστήριξη αφορά τη διαδικασία της αξιολόγησης για την πρόσληψη 367 μελών του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ σε θέσεις διευθυντών, συντονιστών, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και δημοσιογράφων, καθώς και την κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών.

 

Στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα ενοικίασης αιθουσών για τη διεξαγωγή αξιολογήσεων ή συνεντεύξεων, μετακινήσεων ή στέγασης των υποψηφίων ή και των στελεχών της εταιρείας, τα οποία θα βαρύνουν τη ΝΕΡΙΤ.

 

Με άλλες τέσσερις αποφάσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργου Ι. Προκοπάκη, έχουν προσληφθεί (όπως προβλέπεται) και ισάριθμοι σύμβουλοι (Εμμανουήλ Ανδριωτάκης, Αλέξανδρος Μελίδης, Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος-Θεόφιλος Φραγκόπουλος) για ένα τρίμηνο (έως και 19/4). Κάθε ένας εξ αυτών θα λάβει συνολικά για τρεις μήνες 6.900 ευρώ (μεικτά), ενώ η ΝΕΡΙΤ έχει αναθέσει την παροχή ανεξάρτητων νομικών υπηρεσιών στην εταιρεία Ποταμίτης-Βεκρής έναντι 10.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για 120 ώρες εργασίας και στη δικηγόρο Γεωργία Κωνσταντινίδη έναντι 7.500 ευρώ για 150 ώρες οι οποίοι έχουν αναλάβει την κατάρτιση κανονισμών λειτουργίας, προσωπικού αναθέσεων, δημοπρατήσεων, προμηθειών κ.ά. Λογιστικές υπηρεσίες έχουν ανατεθεί στον οικονομολόγο Παναγιώτη Φρουντζή (έως και 9/4) έναντι 7.500 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για 150 ώρες.

 

Πάντως τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει περιορισμός συμμετοχής σε διαφορετικές προκηρύξεις, ενώ δίνουν και σειρά άλλων διευκρινίσεων σχετικά με τη συμπλήρωση αιτήσεων (περισσότερα στο nerit.gr και στο efsyn.gr).

 

[email protected]

 

Scroll to top