29/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μικροί και μεγάλοι έμαθαν να μη σπαταλάνε τα τρόφιμα

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το πρώτο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων με οικοδεσπότες το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
      Pin It

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το πρώτο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων με οικοδεσπότες το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Του Τάσου Σαραντή

 

Περισσότεροι από 1.100 μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας επισκέφθηκαν το διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων –το πρώτο που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα– με οικοδεσπότες το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού ΜΠΟΡΟΥΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Impact Hub Athens.

 

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, 3 καταξιωμένοι σεφ και 2 ομάδες μαγειρικής μοιράστηκαν με τους επισκέπτες πλήθος μυστικών για νόστιμες συνταγές με περισσεύματα. Παράλληλα, έδωσαν απλές συμβουλές για καλύτερη αξιοποίηση των τροφίμων που αγοράζουμε και καταπολέμηση της σπατάλης.

 

Οι μικροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δημιουργικά σε βιωματικά παιχνίδια που υλοποίησαν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, η ομάδα Playroom και οι «Let’s go green». Παιδιά από το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Μαρασλείου και σχολεία από τον Αυλώνα και το Καπανδρίτι, μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες του φεστιβάλ ενημερώθηκαν για τον δεκάλογο περιορισμού της σπατάλης φαγητού (http://ec.europa.eu/food/food/sustainability/docs/tips_stop_food_waste_el.pdf), ανακάλυψαν τα μυστικά της κομποστοποίησης και παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Μεταξύ των δρώμενων του φεστιβάλ, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και στο εξαιρετικό βιωματικό εργαστήριο για τις ετικέτες τροφίμων από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

 

«Στην Ελλάδα της κρίσης, η σπατάλη φαγητού δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Χωρίς να καταφύγουμε σε στείρους διδακτισμούς, καταφέραμε στο διήμερο φεστιβάλ να δείξουμε το πόσο απλό, αλλά και αναγκαίο είναι να περιοριστεί η σπατάλη τροφίμων», σχολίασε ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος του προγράμματος του WWF «Καλύτερη Ζωή».

 

Το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε μαζί με τα μέλη της ιστοσελίδας «Συνταγές της Παρέας», τα οποία έστειλαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί τους γλυκίσματα που μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ προσφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής αστέγων της «Πράξις» και στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων της «Αρσις».

 

Scroll to top