29/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Aυτοί γιατί δεν επικηρύχθηκαν;»

Με επιστολή ο αδελφός του Σ. Γκιόλια αφήνει υπόνοιες ότι οι αρχές γνωρίζουν από το 2010 ποιοι είναι η «Σέχτα Επαναστατών».
      Pin It

Με επιστολή ο αδελφός του Σ. Γκιόλια αφήνει υπόνοιες ότι οι αρχές γνωρίζουν από το 2010 ποιοι είναι η «Σέχτα Επαναστατών»

 

Σαφείς υπόνοιες ότι οι διωκτικές αρχές γνωρίζουν τους τρομοκράτες της «Σέχτας Επαναστατών» και δεν τους αποκαλύπτουν αφήνει ο αδελφός του δολοφονημένου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια σε επιστολή που έστειλε χθες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία τον καλεί να τοποθετηθεί σε μια σειρά ερωτημάτων και κυρίως γιατί δεν επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του αδελφού του.

 

Η επιστολή του Περικλή Γκιόλια εστάλη με αφορμή την πρόσφατη επικήρυξη των Χρ. Ξηρού, Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και των δραστών της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής και σε αυτή ζητά από τον Νίκο Δένδια να απαντήσει εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα Wikileaks για την ενημέρωση του πρώην υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη προς τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ ότι ήταν γνωστά τα ονόματα των δολοφόνων του αδελφού του, ενώ ερωτά ακόμη γιατί δεν έχει σταλεί ώς τώρα η δικογραφία της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

 

«Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, έχει επίσημα επιβεβαιώσει με δηλώσεις του τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά του κ. Σπέκχαρντ, που διέρρευσε στο Wikileaks, περί ΕΥΠ και τρομοκρατίας, συνομολογώντας ουσιαστικά ότι η Ελληνική Αστυνομία, ήδη από τον Ιανουάριο του έτους 2010, γνώριζε τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν στη χώρα», υπογραμμίζει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περικλής Γκιόλιας, ο οποίος, αφού υποστηρίζει ότι επί τριάμισι χρόνια οι οικείοι του δεν έχουν καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ερευνών, θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

 

● Γιατί δεν επικηρύξατε τους δράστες των δολοφονικών επιθέσεων κατά του αδελφού μου, Σωκράτη Γκιόλια, και του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η “Σέχτα Επαναστατών”;

 

● Επιβεβαιώνετε το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Σπέκχαρντ ότι η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε τον Ιανουάριο του 2010 τα ονόματα των μελών των τρομοκρατικών ομάδων που δρούσαν στη χώρα, μεταξύ των οποίων και η “Σέχτα Επαναστατών”;

 

● Μήπως ο λόγος που δεν τους επικηρύξατε είναι γιατί σας είναι γνωστά τα πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2010;

 

● Γιατί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) αρνείται μέχρι σήμερα να αποστείλει το φάκελο της δικογραφίας στην τακτική Δικαιοσύνη;».

 

Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφεραν χθες ότι η επιστολή δεν είχε παραληφθεί ακόμη από τις υπηρεσίες του κι έτσι δεν υπήρξε σχόλιο για το περιεχόμενό της.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top