dikastiria-peiraia

29/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άρειο Πάγο η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά

Η επιτροπή αγώνα ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεσθεί το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.
      Pin It

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα κατά της μεταστέγασης των δικαστηρίων Πειραιά, με την οποία ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεσθεί το αδίκημα της απιστίας για την ταυτόχρονη πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το κτίριο «Κεράνη» το οποίο προορίζεται για να μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά.

Παράλληλα στη μηνυτήρια αναφορά τους (την οποία κατέθεσαν οι δικηγόροι του Πειραιά και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, Ευάγγελος Τσουρούλης, Ιωάννης Καρδαράς και Ιωάννης Βρέλλος) ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών όσων συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, καθώς και εκείνων που δίνουν εντολές και συνεχίζουν τις εργασίες με κοστολόγιο άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του «Κεράνη» στην οδό Θηβών στο δήμο της Νίκαιας, απασχολεί εδώ και μήνες κατοίκους και φορείς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους, καθώς είναι αντίθετοι σ΄ αυτή τη μεταφορά.

Σύμφωνα όμως με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά θα μεταστεγαστούν οπωσδήποτε στο «Κεράνη» και μάλιστα όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς έχει και την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού. Αντίθετα ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από τον Πειραιά.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Scroll to top