euro-xrimata

30/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DW: Αναγκαίο ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Τα γερμανικά media επαναφέρουν την ανάγκη κουρέματος του ελληνικού χρέους προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
      Pin It

Αναγκαίο χαρακτηρίζει ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους η Deutsche Welle, που σε διαδικτυακό της δημοσίευμα αναφέρει ότι «παρά την όποια πρόοδο σε δημοσιονομικό επίπεδο, η Ελλάδα δεν φαίνεται να μπορεί να εξέλθει από την παγίδα του χρέους χωρίς ένα νέο κούρεμα».

Ωστόσο, όπως τονίζει η DW, «το θέμα ενός νέου haircut όμως παραμένει ταμπού».

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξακολουθούν να περιμένουν την αξιολόγηση της Τρόικας για να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση και η τριμερής αναμένει από την πλευρά της αξιόπιστα στοιχεία από την Αθήνα για να δώσει το δικό της πράσινο φως. Τα στοιχεία που καταφθάνουν στα κλιμάκια από την ελληνική πρωτεύουσα όμως είναι συχνά αντικρουόμενα» συμπληρώνει η Deutsche Welle.

Παράλληλα, αναφέρεται και στο «εικονικό» πλεόνασμα που παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως αυτό «επετεύχθη επειδή τις τελευταίες εβδομάδες του 2013 η Αθήνα απλώς δεν πλήρωνε τις οφειλές της».

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος όμως είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να ξαναβγεί στις αγορές την άνοιξη. Και αυτό είναι κάτι που θέλει πάση θυσία η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγεί και από την τρόικα» καταλήγει το δημοσίευμα της Deutsche Welle.

efsyn.gr

Scroll to top