30/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Εδώ Θεσσαλονίκη, εδώ Θεσσαλονίκη

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου  www.e-tetradio.gr

 

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, αλλά με τα ραδιόφωνα συμβαίνει το αντίθετο: πηγαίνουν καλά μόνο στον τόπο τους, στην πόλη όπου εκπέμπουν, στη βάση τους. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες αθηναϊκοί, λόγου χάριν, ραδιοσταθμοί ακούγονται πολύ στη Θεσσαλονίκη – και ακόμα πιο σπάνιο να συμβαίνει το αντίθετο. Μέχρι και τα ραδιόφωνα της πάλαι ποτέ Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έως και η ΕΡΑ Σπορ πήγαινε άπατη στη Θεσσαλονίκη αν κι αυτό το τελευταίο εξηγείται εύκολα: στα αθλητικά και στα ποδοσφαιρικά ιδίως επικρατούν άλλοι νόμοι (της ζούγκλας;). Μόνο ο Real FM σπάει τα κοντέρ και σε ορισμένες περιόδους βγαίνει νο1 στις ακροαματικότητες της Θεσσαλονίκης. Λειτούργησαν έξυπνα όμως στον Real: δεν έβγαλαν απλώς αναμετάδοση του αθηναϊκού προγράμματος, αλλά έφτιαξαν ένα «μιξ» από εκπομπές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εχουμε όμως και νέα άφιξη αθηναϊκού ραδιοσταθμού στη Θεσσαλονίκη, αυτή του «Κόκκινου». Από χθες εκπέμπει στους 93,4. Ευκαιρία λοιπόν να δούμε εν τάχει ποια ραδιόφωνα εξ Αθηνών έστησαν τοπικά… παραρτήματα στη συμπρωτεύουσα:

 

* 90,4 Αριστερά στα FM: ναι, σωστά καταλαβαίνετε: KKE! O 902 έκλεισε, ο 904 παραμένει ενεργός, αν και παίζει κυρίως μουσική.

 

* 93,4 Στο Κόκκινο: τουλάχιστον 10 ώρες από το πρόγραμμά του θα είναι από τα στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι δε η μοναδική περίπτωση κατά την οποία θα ακούγονται και στην Αθήνα κάποιες από τις εκπομπές αυτές.

 

* 96,5 Alpha: πρώην Παλμός, έγινε πρόσφατα Alpha, περισσότερο ψυχαγωγικός είναι και λιγότερο ενημερωτικός, έχει και 6ωρη αναμετάδοση του προγράμματος της Αθήνας.

 

* 97,5 ANT1: ΑΝΤ1 στην Αθήνα βέβαια δεν υπάρχει, μόνο Easy 97,2, οπότε και ο θεσσαλονικιώτικος ραδιοσταθμός παίζει μόνο playlist όλο το 24ωρο.

 

* 99,4 Flash: μια από τα ίδια, αν κι εδώ είναι ακόμα πιο μπερδεμένο το πράγμα έτσι όπως έγινε ο αυτοδιαχειριζόμενος Flash στην Αθήνα.

 

* 104,0 Ρυθμός: να κι ένα μουσικό ραδιόφωνο στη λίστα μας. Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

* 107,1 Real FM: τo πρωί αναμεταδίδει Τράγκα και Χατζηνικολάου, τις υπόλοιπες ώρες έχει τοπικό πρόγραμμα και επαναλήψεις.

 

…………………………………………………………………..

 

Ειδήσεις στην Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία

 

1η είδηση: Σαμαράς στην Κεφαλονιά

2η: Ζημιές από τον σεισμό στο νησί

3η: Μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ Κεφαλονιάς

4η: Συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα

5η: Δηλώσεις Σαμαρά για φυσικό αέριο

6η: Δηλώσεις Σαμαρά για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τουρισμό

7η: Δηλώσεις Στουρνάρα για την επιτυχία της τραπεζικής ενοποίησης

8η: Πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αμβλύνονται οι πιέσεις για το δημοσιονομικό κενό

9η: Δηλώσεις του Βενιζέλου για επιτυχία (γενικά)

10η: …

 

Εδώ το τερματίσαμε, δεν αντέξαμε άλλη… αντικειμενική και… πλουραλιστική ενημέρωση. Πόση ανάπτυξη να αντέξει ένας φυσιολογικός οργανισμός;

 

 

 

Scroll to top