Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Μεταγραφικό deja vu για τον ΠΑΟΚ.

 

Ο «Δικέφαλος» κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ τις τελευταίες μέρες του Γενάρη, όπως είχε γίνει και πέρυσι τέτοιες μέρες. Μόνο που, χωρίς αμφιβολία, η ποιότητα των παικτών που φέρνει στην Τούμπα είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

 

Δεν είναι μόνο ο Μπίμπρας Νάτχο (αποθεώθηκε χθες στην Τούμπα πριν από τη σέντρα με τον Απόλλωνα) η απόδειξη γι’ αυτό, αλλά και οι δύο κινήσεις που ακολούθησαν. Ο λόγος για τον Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε και τον Ντάνι Χούσεν που έρχονται δανεικοί για τους επόμενους έξι μήνες από τη Σπαρτάκ Μόσχας και τον Αγιαξ αντίστοιχα.

 

Υπάρχει, όμως, και άλλη ομοιότητα. Οπως και πέρυσι, οι δύο παίκτες και ο Νάτχο έρχονται για να κάνουν πράξη το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη, να ανεβεί στον Λευκό Πύργο κρατώντας στα χέρια του την κούπα του Κυπελλούχου Ελλάδας!

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι λίγο τραβηγμένη μια τέτοια θεώρηση των πραγμάτων και ότι απλώς ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητά του ως ομάδα, ως συνέχεια της πολιτικής που έχει χαράξει από το καλοκαίρι.

 

Πώς, όμως, να υποστηρίξει κανείς κάτι τέτοιο, όταν και τα τρία (εκτός απροόπτου) τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ έρχονται για έξι μήνες και είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν και μετά το καλοκαίρι στην ομάδα;

 

Ο Νάτχο είναι γνωστό ότι παρακολουθείται από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες: Μίλαν, Ρόμα, Σάλκε, Γαλατασαράι.

 

Για τον Ινσαουράλδε η Σπαρτάκ Μ. βάζει 2 εκατομμύρια ευρώ ρήτρα αγοράς, με τον ΠΑΟΚ να πληρώσει 200.000 ευρώ στον Αργεντινό μέχρι το τέλος της περιόδου.

 

Και για τον Χούσεν, ο Αγιαξ θέλει 2,5 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για να τον πουλήσει.

 

Πόσο καλοί μπορεί να αποδειχθούν στα λιγότερα από 25 ματς που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της περιόδου ώστε να πληρώσει αυτά τα χρήματα για την αγορά τους ο Σαββίδης;

 

Ο μεγαλομέτοχος, λοιπόν, του ΠΑΟΚ τα βάζει όλα αυτά σε δεύτερη μοίρα, μόνο και μόνο για να δώσει στον Στέφενς όσο το δυνατό περισσότερα διαθέσιμα όπλα, για να κάνει τον «Δικέφαλο» Κυπελλούχο Ελλάδας.

 

Την παραπάνω άποψη ενισχύει και το γεγονός ότι οι δύο από τους τρεις (ο Νάτχο και ο Χούσεν) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, καθώς προέρχονται από ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση.

 

Και δυο λόγια για την περίπτωση Χούσεν… Ο νεαρός του Αγιαξ αλλά και ο Αντερσεν στη θέση του μεσοεπιθετικού ήταν οι δεύτερες επιλογές του ΠΑΟΚ.

 

Την περίπτωση Αντερσεν την εγκατέλειψε όταν απέκτησε τον Μάρτενς.

 

Του Χούσεν την «πάγωσε», προκειμένου να κάνει την ύστατη προσπάθεια για τον Φόσεν. Η Γκενκ, όμως, ζητούσε 6 εκατομμύρια ευρώ ακατέβατα για τον Βέλγο φορ με αποτέλεσμα ο γιος του Στέφενς, Μάικλ, να στραφεί και πάλι στον Αγιαξ και να προλάβει κυριολεκτικά στο παρά πέντε τον δανεισμό του Χούσεν στη Λιβόρνο.

 

Ο Χούσεν είναι γόνος Μαροκινού και Ολλανδέζας και άρχισε την καριέρα του από τη Φορτούνα Σίταρντ. Τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2008 η Φούλαμ και τον ενέταξε στα τμήματα υποδομής της. Δύο σεζόν διαδοχικά έπαιξε δανεικός στην Ελσίνκι και τη Φορτούνα Σίταρντ και το καλοκαίρι του 2012 τον απέκτησε με 400.000 ευρώ ο Αγιαξ, κάνοντάς του τριετές συμβόλαιο. Στον Αγιαξ, σε δύο χρόνια είχε 34 συμμετοχές και δέκα γκολ, σκοράροντας και σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Scroll to top