cyprus

31/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Μαζική κινητοποίηση κατά της λιτότητας στην Κύπρο

Με το σύνθημα «η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», οι οργανωτές καλούν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο «συμβολικά» θα περικυκλώσουν, περιλαμβάνοντας στον κλοιό και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωί 19 οργανώσεις πραγματοποιούν μαζική κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας, που επέβαλε η τρόικα με την ευκαιρία της παρουσίας στο νησί εκπροσώπων της.

Με το σύνθημα «η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», οι οργανωτές καλούν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο «συμβολικά» θα περικυκλώσουν, περιλαμβάνοντας στον κλοιό και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και το Σπίτι της Ευρώπης.

Σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου οι 19 οργανώσεις, ανακοινώνοντας την κινητοποίηση της 8ης Φεβρουαρίου, δήλωσαν ότι σκοπός της «συμβολικής περικύκλωσης» των κτιρίων αυτών είναι να σταλούν «με οργανωμένο τρόπο τα μηνύματά μας προς όλες τις κατευθύνσεις».

Στο μεταξύ η ανεργία καλπάζει αφού σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Eurostat.

οι συνθήκες στην αγορά εργασίας κατέγραψαν το Δεκέμβριο του 2013 επιιδείνωση, με την ανεργία να σκαρφαλώνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ, Ο αριθμός των ανέργων έφθασε τις 78 χιλ. έναντι 62 χιλ. που ήταν το Δεκέμβριο του 2012. Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2013 ανήλθε στο 17,5% από 17,3% Νοέμβριο και 13,9% το Δεκέμβριο του 2012. Το ποσοστό των άνεργων ανδρών στην Κύπρο υπολογίζεται στο 18,4% και των γυναικών στο 16,6%, ενώ ανάμεσα στους νέους (κάτω των 25 ετών) φθάνει το 40,8%.

efsyn.gr

Scroll to top