Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Το βραβείο του καλύτερου φορολογούμενου απονεμήθηκε στον Δημήτρη Πειναλέοντα, γιατί πλήρωσε χθες 31 Ιανουαρίου και τους 5 διαφορετικούς φόρους, με βάση το πρόγραμμα πληρωμών που είχε καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Τη βράβευση, που έγινε στην κεντρική αίθουσα στο Μέγαρο μετά Φόρου και Μουσικής, έκαναν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, οι οποίοι φίλησαν πέντε φορές σταυρωτά τον κ. Πειναλέοντα, που ήταν άλλωστε και ο μοναδικός Ελληνας φορολογούμενος που πλήρωσε και τους 5 φόρους.

 

Το βραβείο που απονεμήθηκε στον μεγάλο νικητή ήταν ένα σάντουιτς, και στην ευχαριστήρια ομιλία του ο Δημήτρης Πειναλέοντας είπε τα εξής: «Ευχαριστώ… ευχαριστώ… Με βλέπετε που τρέμω…, να, είμαι έτοιμος να πέσω κάτω… Δεν είναι από τη συγκίνησή μου, από την πείνα είναι…

 

Ευχαριστώ. Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τη μάνα μου και τον πατέρα μου… Τους ευχαριστώ πολύ… Πάντα μου έλεγαν ότι κάποτε θα σε δείχνουν σε ζωντανή σύνδεση σε όλη την Ελλάδα.

 

Ευχαριστώ… Προσπάθησα πολύ γι' αυτό. Πήρα πέντε πτυχία και οχτώ δικτατορικά. Πήγαινα όμως βιογραφικά και μου έλεγαν “Φίλε πολλά είναι. Πού να τα διαβάσουμε όλα”. Και σκόπευαν το καλάθι των αχρήστων, αποτέλεσμα 73-68.

 

Στην τελευταία δουλειά που πήγα, πέρασε ένας χωρίς πτυχίο, γιατί δεν καθυστέρησε την επιτροπή καθόλου… Ευχαριστώ την επιτροπή γιατί αν με έπαιρνε για δουλειά, δεν θα είχα την τιμή να με βραβεύσουν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Τους ευχαριστώ…

 

Να ευχαριστήσω πάλι τους γονείς μου, τον Θανάση και τη Μαρία Πειναλέοντα… Μάθε πέντ' – έξι γλώσσες, μου έλεγαν. Μέχρι ιαπωνικά έμαθα, αλλά δεν με έπαιρναν γιατί δεν έμαθα βουλγαρικά, γιατί έχουμε γίνει Βουλγαρία… Εμαθα και βουλγαρικά και μετά μου είπαν ότι θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Πώς να μάθω βορειοκορεάτικα; Ευχαριστώ πάντως.. Ευχαριστώ…

 

Να δαγκώσω και λίγο το σάντουιτς να καρδαμώσω… Ευχαριστώ, ευχαριστώ.

 

Ναι, πλήρωσα και τους 5 φόρους, ευχαριστώ… Ο πρώτος ήταν ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, για Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.ε. Ναι, σ' αυτό έμενα και κοιμόμουν και έκανα την πολυτελή διαβίωση. Δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ. Υπάρχουν παρατημένα αυτοκίνητα μέχρι 4.356 κυβικά. Εγώ έμενα σε ένα 1.929 κυβικά. Που ταυτόχρονα ήταν και του έτους 1929. Κάντιλακ. Το ευχαριστώ…

 

Πλήρωσα και την έκτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Αυτό το κατάφερα εύκολα γιατί δεν είχα πληρώσει τις προηγούμενες πέντε. Οχι ότι έδωσα και πολλά. Δύο ευρώ έδωσα. “Δώσε ό,τι έχεις” μου είπε ο Στουρνάρας, “έχουμε στεγνώσει”. Τον ευχαριστώ.

 

Εδωσα την τέταρτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2013, αλλά δεν με πολυέτσουξε γιατί έχω κάνει διακανονισμό σε 134.652 δόσεις. Και την τελευταία την πληρώνω στις 31 Ιανουαρίου 3024 μ.Χ. Πώς αλλιώς να τις πληρώσεις… Τους ευχαριστώ.

 

Πλήρωσα και κάτι χαράτσια και κάτι ΦΠΑ, συνολικά 0,14 ευρώ, γιατί διαφορετικά θα μου έκαναν κατάσχεση την Κάντιλακ του 1929 που έμενα.

 

Οπως έμαθα, είμαι ο μόνος που πλήρωσα, έστω και αυτά, γι' αυτό και η μεγάλη βράβευσή μου σήμερα. Ευχαριστώ και πάλι τον κ. Σαμαρά, τον κ. Στουρνάρα, τον κύριο ΔΝΤ. Είμαι τρομερά συγκινημένος. Ευχαριστώ, ευχαριστώ… Με συγχωρείτε που πέφτω κάτω.. Πέφτω… Σωριάζομαι… Δεν… είναι από… από τη συγκίνηση… από την πείνα είναι… Ευχαριστώ…. Ευχαριστώ…».

 

twitter.com/pamelouketo

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Συνέντευξη του Κώστα Μήτρογλου

 

Για τον Μήτρογλου ακούμε συνέχεια, αλλά δεν ακούμε τον ίδιο. Τον συνάντησα στο Λονδίνο για μία αποκλειστική συνέντευξη.

 

- Κώστα, πήγαν τελικά καλά οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκες στη Φούλαμ.

 

- Γιες. Πιστεύω ότι πήγαν καλά και πιστεύω ότι θα πάνε το ίδιο καλά πιστεύω και οι εξετάσεις στο παπάκι που πιστεύω ότι θα οδηγώ αριστερά, ενώ στον Ολυμπιακό πιστεύω ότι μου άρεσε η θέση στο κέντρο της επίθεσης. Οk;

 

- Βλέπω έμαθες και μιλάς πολύ καλά τα αγγλικά.

 

- Οk. Εδώ πιστεύω οι ομάδες είναι πολύ οργανωμένες. Πιστεύω ότι μόλις πάτησα το πόδι εδώ μου έδωσαν τον καλύτερο δάσκαλο αγγλικών. Τον Τζορτζ Καραγκούνις. Οk;

 

- Γιες. Τριάμισι εκατομμύρια τον χρόνο η αμοιβή σου. Δεν είναι και μικρή αμοιβή. Ok;

 

- Σο εν σο. Μέχρι τώρα μου έχουν ζητήσει δανεικά από Γκρις πιστεύω 4,5 εκατ. ευρώ πιστεύω. Εχω μπει μέσα και 1 εκατ. ευρώ. Γιες πιστεύω.

 

- Σου αρέσει το Λονδίνο;

 

- Πιστεύω Λόνδον καλύτερη πόλη του κόσμου. Μου αρέσει πιο πολύ Τάμεσις Ρίβερ και Τουρ Αϊφελ.

 

- Καλή επιτυχία. Πιστεύω ευχαριστώ. Οk;

 

- Γκουντ μόρνινγκ, πιστεύω.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Οι 10 εντολές του Σαμαρά

1. Εγώ ειμί Αντώνης Σαμαράς, Κύριος και Θεός σου, ουκ έσονταί σοι έτεροι θεοί ή πολιτικοί αρχηγοί πλην εμού.

2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλα άλλων κομμάτων ουδέ παντός ομοίωμα. Ου προσκυνήσεις ούτε ψηφίσεις αυτοίς, γιατί εγώ ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός σου και Σαμαράς σου και Σωτήρας ημών.

3. Ου λείψει το όνομά μου καθημερινώς εις τα δελτία ειδήσεων Μέγκα, ΣΚΑΪ και ου λείψουν ποτέ από τα δελτία Ιωάννης Πρετεντέρης, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Μαρία Σπυράκη, τα γλειψίματά τους ημών δεηθώμεεεεεν.

4. Μνήσθητι την ημέρα των Σαββάτων και Κυριακών εργαζομένων αυτάς και αγιάζειν αυτάς. Επτά ημέρας εργαζόμενος και ποιήσεις πάντα τα έργα σου· τη δε ογδόη μέρα ημέρα σάβανα Κυρίω τω Θεώ σου.

5. Ου κλέψεις την Εφορία γιατί κατάσχωσιν ό,τι έχεις και δεν έχεις.

6. Ου μοιχεύσεις Νέα Δημοκρατία και ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, διότι ου διορισθείς εις τον αιώνα των άπαντα, αμήν.

7. Ου φονεύσεις Μνημόνιον.

8. Και ψεδομαρτυρήσεις και καρφώσεις εις Εφορίαν κατά των πλησίον σου, γειτόνων και φίλων, μαρτυρίαν ψευδή και ανταμείψωμι ημείς.

9. Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου, εκτός αν εστί τραγουδιάρα αμήν, δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα, Δαίμονεεεες.

10. Κλέψεις και μίζες; Ου, ου, ου! Πόσα χρόνια πια θα είσαι εις την εξουσίαν, αμήν.

Δι' ευχών Μουρούτη, Λαζαρίδη, Κεδίκογλου, μονταζιέρας και Μέρκελ ημών, ελέησον ημάς, αλλά ρύσαι και βρίσαι κατά των ΣΥΡΙΖΑ και Λαφαζάνη και Σκουρλέτη, αμήν.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

twitter παίδες Ελλήνων

Μαθητικές αργίες, μήτηρ πάσης κακίας

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ @prosagogeas

Με εντολή Σαμαρά επικηρύξαμε με 4 εκατ. τον Εγκέλαδο στην Κεφαλονιά.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @trampoumpoukos

Μπράβο μου. Με τιμές και φωνές Αδωνι Γεωργιάδη με υποδέχτηκαν χθες και οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Πεδίο. Και φοβόμουν ότι δεν θα γίνει τίποτα για να δείξουν τα κανάλια.

ΜΙΛΤ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ @farmakonisi_ole

Τίποτα αυτή τη βδομάδα, σκουριάσαμε. Ούτε ένα καράβι με λαθρομετανάστες δεν πετάξαμε στη θάλασσα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ @ @prosagogeas

Την άλλη βδομάδα έχω οντισιόν στο υπουργείο για να επιλέξω τους μετανάστες που μας αξίζουν.

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ @treis_Ierarxes

Καταργούνται οι μαθητικές αργίες του Αγίου Ιωάννου και των Τριών Ιεραρχών. Αντε, σαν πολλοί άγιοι μαζευτήκαμε!

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ @treis_Ierarxes

Κόβονται και οι αργίες στις τοπικές εορτές. Αργία μόνο την ημέρα που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου.

Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ @mitroglou

Εδώ πούλησα τον Μήτρογλου 15 εκατ. ευρώ. Αν μου δώσουν την Ελλάδα την πουλάω 300 τρισ. ευρώ.

Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ @mitroglou

Να μην ανησυχούν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Αντί για τον Μήτρο-γκολ φέρνω τον Βύντρα-γκολ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ @4_million_baby

Ολο βιβλία για τον μακαριστό Χριστόδουλο. Για μένα που έχω κάνει τόσους μακαριστούς, κανένα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ @4_million_baby

Οι σεισμοί γίνονται για να αποπροσανατολίσουν την Αστυνομία από το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει εναντίον μου.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @tomsen_ole

Η τρόικα ζήτησε να σταματήσουν οι σεισμοί για να έρθει στην Ελλάδα.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ @korydallos

Ευτυχώς, άκουσα ότι μας επιστρέφονται οι μίζες.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ @lixouriotis

Νομίζω ότι βρήκα τη θέση που μου αξίζει. Υπουργός Σεισμών και Καταποντισμών.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @entoli

Εντάξει, υπερέβαλλα λίγο. Είναι πολλές οι 340.000 νέες θέσεις που εξήγγειλα. Είναι ακριβώς 339.999.

 

 

 

 

 

Scroll to top