Pin It

Ενα άσχημο παιχνίδι παίχτηκε χθες και αργά προχθές βράδυ με την τύχη του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου. Ευτυχώς, η έγκαιρη αντίδραση του κόσμου, που σαν μην του έφτανε ο σεισμός και τα επακόλουθά του, είχε ν’ αντιμετωπίσει και τα σενάρια «κλεισίματος» του νοσοκομείου, αποσόβησε την εγκατάλειψη του ιδρύματος.

 

Προχθές, λοιπόν, ανακοινώθηκε η εκκένωση του νοσοκομείου –το οποίο σε πρώτη φάση είχε κριθεί κατάλληλο προς χρήση– επειδή, σύμφωνα με τα επίσημα χείλη, οι επαναλαμβανόμενοι μετασεισμοί είχαν επηρεάσει τη στατικότητά του. Οι Κεφαλονίτες, όμως, δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα και προχθές βράδυ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ίδρυμα, βάλλοντας κατά του δημάρχου του νησιού Α. Παρίση και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Π. Κατσίβελα.

 

Η πρώτη αντίδραση των αρμοδίων ήταν να υποσχεθούν πως το νοσοκομείο θα επαναλειτουργήσει σε 10 μέρες. Δεδομένου, όμως, ότι εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν στο νησί σενάρια περί υποβάθμισης του νοσοκομείου, οι κάτοικοι ζητούσαν να μάθουν αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν όταν έγινε δεκτή η πρόταση από τον δήμαρχο και τον υπουργό Yγείας Αδ. Γεωργιάδη να υποστυλωθεί το σημείο του κτιρίου που φαίνεται να έχει πρόβλημα και το νοσοκομείο να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως πριν.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν, χθες, συνεργείο 20 μηχανικών που έλεγξε το νοσοκομείο σπιθαμή προς σπιθαμή να δώσει τελικά το… πράσινο φως για τη λειτουργία του!

 

Ο πρόεδρος του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά», Θ. Μιχαλάτος, που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων, δήλωσε πως «είναι ένα παιχνίδι για να κλείσουν το νοσοκομείο. Πρέπει να αντισταθεί ο κόσμος για να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο. Αν το νοσοκομείο έχει όντως πρόβλημα, υπάρχει η νέα πτέρυγα δίπλα που είναι απείραχτη. Γιατί δεν μεταφέρουν τους ασθενείς εκεί και θέλουν να τους πάνε στο Αργοστόλι;».

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top