Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Για «βιομηχανία διώξεων» σε βάρος οποιουδήποτε αντιδρά στην κατασκευή του πολυαμφισβητούμενου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής τη διοίκηση του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, καθώς τη Δευτέρα θα βρεθούν στο εδώλιο του Δ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου άλλοι πέντε κάτοικοι για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Μέχρι στιγμής πάντως τα δικαστήρια αθωώνουν τους διαμαρτυρόμενους.

 

Οι πέντε κάτοικοι κατηγορούνται για «παράνομη βία» σε βάρος του συνεργείου της ανάδοχης εργολάβου εταιρείας, γιατί με την παρουσία τους έξω από τον υποτυπώδη εργοταξιακό χώρο εκδήλωναν την αντίθεσή τους στην κατασκευή τού ΣΜΑ. Οπως υποστηρίζουν, οι διαστάσεις του έργου, ο τόπος, ο χώρος και ο χρόνος που επιλέχθηκαν είναι τελείως αντίθετα με τις αρχές της ανακύκλωσης, της μείωσης του όγκου, της επανάχρησης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων γενικότερα. «Η ολοκλήρωση της κατασκευής τού ΣΜΑ θα αποτελέσει πλήγμα στο περιβάλλον όλης της Θεσσαλονίκης» καταγγέλλουν.

 

Η δίκη διεξάγεται ύστερα από αναβολή από τις 7 Οκτωβρίου του 2013. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι σε δύο παρόμοιες δίκες, που έγιναν στις 7.10.2013 και στις 18.4.2013, άλλοι εννιά κάτοικοι της Ευκαρπίας που είχαν παραπεμφθεί με τις ίδιες κατηγορίες έχουν αθωωθεί με αποφάσεις, εναντίον των οποίων δεν έχει ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο.

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top