Pin It

Κεντρική Μακεδονία: Δέσποινα Χαραλαμπίδου

 

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης προέρχεται από τον συνδικαλιστικό χώρο του ιματισμού και θεωρείται ένα από τα πιο μαχητικά στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

 

Δυτική Μακεδονία: Θόδωρος Καρυπίδης

 

Δημοσιογράφος και εκ των ιδιοκτητών του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Flash της Κοζάνης, ο Θ. Καρυπίδης θεωρείται το αντιμνημονιακό πρόσωπο που «γεφυρώνει» το χάσμα μεταξύ της Κουμουνδούρου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Κώστας Μορφίδης

 

Εργαζόμενος και συνδικαλιστής του ΟΤΕ, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και πρωτεργάτης του νικηφόρου τοπικού κινήματος ενάντια στα εργοστάσια λιθάνθρακα.

 

Ιόνιο: Θεόδωρος Γαλιατσάτος

 

Γέννημα θρέμμα της Κεφαλονιάς, ο πολιτικός μηχανικός υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου από το 1982 μέχρι το 1994, νομαρχιακός σύμβουλος μέχρι το 2006 και υποψήφιος περιφερειάρχης το 2010.

 

Πελοπόννησος: Οδυσσέας Βουδούρης

 

Ο άλλοτε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009, διεγράφη το 2012 επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο 2, κατόπιν εξελέγη με τη ΔΗΜΑΡ και διεγράφη λόγω της διαφωνίας με την τρικομματική συγκυβέρνηση. Σχημάτισε την «Κοινωνία Πρώτα» με τους Π. Μουτσινά και Θ. Παραστατίδη.

 

Νότιο Αιγαίο: Μπενέτος Σπύρου

 

Προερχόμενος από το «παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ», ο Μπενέτος Σπύρου εκλέγεται δήμαρχος Λειψών εδώ και επτά τετραετίες, ενώ την υποψηφιότητα βλέπει με καλό μάτι και ο Πάνος Καμμένος.

 

Βόρειο Αιγαίο: Αγλαΐα Κυρίτση

 

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έχει συνδέσει το όνομά της με τον αγώνα για την ΕΡΤ και παρουσιάζει μέχρι σήμερα το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων. Συνδικαλιστικά δραστηριοποιήθηκε με τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» του ΚΚΕ.

 

Κεντρική Ελλάδα: Βαγγέλης Αποστόλου

 

Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και δασολόγος, έχει έντονη δράση στα περιβαλλοντικά κινήματα της περιοχής. Υπήρξε βουλευτής του ΣΥΝ την τετραετία 1996-2000 και επανεξελέγη το 2012, ενώ ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010.

 

Δυτική Ελλάδα: Βασίλης Χατζηλάμπρου

 

Βουλευτής και από τα πιο ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, εξελέγη επανειλημμένα νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής. Θεωρείται ο βασικός παράγοντας για την αυξημένη δράση της ΚΟΕ στην Πάτρα.

 

Θεσσαλία: Ηρώ Διώτη

 

Μέλος της «νεότερης γενιάς» του ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε το 1979, εξελέγη βουλευτής του κόμματος στη Λάρισα πρώτη φορά το 2009. Είναι σήμερα εκ των υπευθύνων του κόμματος για την περιβαλλοντική πολιτική.

 

Κρήτη: Μιχάλης Κριτσωτάκης

 

Ο εξ Ηρακλείου ορμώμενος βουλευτής έχει ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος νομάρχης Ηρακλείου το 2006. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

 

Ηπειρος: Ολγα Γεροβασίλη

 

Η γιατρός ακτινοδιαγνώστρια και βουλευτής Αρτας από το 2012, εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αρταίων το 1998 και στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφια δήμαρχος Αρταίων.

 

Scroll to top