03/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Nέος, άφθαρτος και… Γαβριήλ

Ξαφνιάζει το αριστερό προφίλ του 34χρονου απόφοιτου της ΑΣΟΕΕ με μεταπτυχιακό στη Ν.Υόρκη, Γ. Σακελλαρίδη, που διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων για τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Pin It

Ξαφνιάζει το αριστερό προφίλ του 34χρονου απόφοιτου της ΑΣΟΕΕ με μεταπτυχιακό στη Ν.Υόρκη, Γ. Σακελλαρίδη, που διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων για τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Του Φώτη Παπούλια

 

Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ«Οι πλατείες άφησαν πολιτική παρακαταθήκη, δημιούργησαν βάση έκφρασης, οι τοπικές λαϊκές συνελεύσεις άνοιξαν νέους δρόμους, η συμμετοχή στα κοινά έγινε με έναν τρόπο που υπερέβαινε την κλασική αριστερή αντίληψη, δημιούργησε νέα δεδομένα» έλεγε πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, τη προτάσει Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Ο εκ Νισύρου προερχόμενος οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου, δημότης Ν. Σμύρνης με πολιτική παρουσία στις τοπικές κινήσεις, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με μεταπτυχιακά στο New School της Νέας Υόρκης, άφησε τη Μέκκα του καπιταλισμού, παρά τις αντιρρήσεις του καθηγητή του, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ο 34χρονος υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, «χαμηλών τόνων και πολύπλευρα ενημερωμένος» λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, συνεργάτης για αρκετό διάστημα του Π. Λαφαζάνη («έχω συνεργαστεί μαζί του είναι πολύ καλή περίπτωση» είπε ο εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος) βρέθηκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου, αφού η γνωριμία τους πάει στην εποχή που και οι δύο είχαν θητεύσει στη Νεολαία του Συνασπισμού.

 

«Νέο αίμα, όχι φθαρμένος, και όσοι επιχειρούν να συγκρίνουν την υποψηφιότητά του με εκείνη του Τσίπρα κάνουν μεγάλο λάθος» λένε όσοι υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητά του (μεταξύ άλλων οι Π. Σκουρλέτης, Αγ. Μανταδάκης, Τ. Κορωνάκης, Ν. Βούτσης) και κράτησαν καλά το «μυστικό». Ο ίδιος λέγεται ότι το πληροφορήθηκε μόλις δύο ώρες πριν τον ανακοινώσει επίσημα ο Αλ. Τσίπρας.

 

Στον Δήμο Αθήνας ο νεαρός οικονομολόγος θα «κολυμπήσει στα βαθιά». Η ιδιομορφία του πρώτου δήμου της χώρας, τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των δημοτών, οι γειτονιές της εγκατάλειψης θα είναι στις προτεραιότητές του. Οπως είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, «υπάρχουν συντηρητικά αντανακλαστικά απέναντι στο μεταναστευτικό, ενισχύεται η Ακροδεξιά στις υποβαθμισμένες περιοχές, αυτή πρέπει να πολεμήσουμε» και επισήμανε «το αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν φοβάται».

 

Με επιθετική αρθρογραφία κατά της κυβέρνησης και του Αντ. Σαμαρά «μεταβαίνει με σταθερά βήματα από τη νομιμότητα στη συκοφαντία, τη λάσπη και τον αποπροσανατολισμό, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα παραχωρήσει σπιθαμή στους λασπολόγους και συκοφάντες που απειλούν τη δημοκρατία» είχε γράψει στην «ΑΥΓΗ» (13/1/2013) και είχε χαρακτηρίσει τους εν Ελλάδι νεοφιλελεύθερους ότι είναι «αδιόρθωτοι και από ό,τι φαίνεται ανεπίδεκτοι μαθήσεως από τη διεθνή εμπειρία».

 

Ενίοτε σκληρός, όπως όταν έγραψε στο facebook μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ότι «ο Σαμαράς και ο Βαρβιτσιώτης είναι τόσο καλοί χριστιανοί όσο και ο Ηρώδης όταν έσφαζε τα νήπια».

 

Στη θρησκευτική παράδοση Γαβριήλ σημαίνει «ο Θεός είναι η δύναμή μου», ο νεαρός υποψήφιος καλείται να αποδείξει ότι η δύναμή του είναι η ψήφος των Αθηναίων πολιτών…

 

Scroll to top