03/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι 2 άσοι του Αλέξη

      Pin It

Η Κουμουν-Δούρου για την Αττική

 

Σταθμοί που ξαφνιάζουν στην πορεία της Ρένας… του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με την ψυχραιμία της στην επίθεση από τον Κασιδιάρη έγινε πιο δημοφιλής και παίζει δυνατά για την περιφέρεια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥΗ 40χρονη απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, γεννημένη στο Αιγάλεω, κόρη συνταξιούχου αξιωματικού της Αστυνομίας, είναι η εκλεκτή του Α. Τσίπρα για την περιφέρεια Αττικής.

 

Την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν στο Στρασβούργο και σε τηλεφωνική συνομιλία με τον συντάκτη του κειμένου, απάντησε μάλλον διπλωματικά για το ενδεχόμενο να την προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της περιφερειάρχου, καθώς «εκτός από τους βουλευτές, υπάρχουν και άριστα στελέχη που μπορούν να μπουν στη μάχη για την περιφέρεια…». Ομως ο Α. Τσίπρας επέμεινε για την κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες, με σπουδές σε Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, πολύγλωσση (μιλά τρεις γλώσσες), μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 1995, με αγωνιστική παρουσία στο Κοινωνικό Φόρουμ, συγγραφέα του βιβλίου «Η απόλαυση του Εθνικισμού» και τελευταία, βιογράφο του Μ. Γλέζου.

 

Από τα ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Β΄ Αθήνας από τον Μάιο του 2012 έγινε πασίγνωστη στο πανελλήνιο, όταν δέχτηκε την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη της είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. H «στωική ηρεμία» με την οποία αντιμετώπισε την οργή του «παλικαριού», αρκούμενη σε ένα σχόλιο, την κατέστησε συμπαθή σε πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους, και πρόσωπο ιδιαίτερα μισητό στη Χρυσή Αυγή, η οποία διατηρεί φάκελο για την «Ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Η θητεία της ως μέλου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου, προεκλογικά είχε «αξιοποιηθεί» για προσωπικές επιθέσεις, τις οποίες είχε χαρακτηρίσει «γκεμπελικής έμπνευσης», ενώ διάφορα ακροδεξιά σάιτ την είχαν αποκαλέσει «τουρκολάγνα», λόγω των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και συνέντευξής της στην τουρκική εφημερίδα «Zaman».

 

Μέλος της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ως αντίστοιχος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε γνωρίσει στο Καράκας τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, αρκετοί τη θεωρούσαν φαβορί για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η ΑΟΖ δεν είναι ονομασία… απορρυπαντικού» είχε πει αναφερόμενη στην ελληνοτουρκική διένεξη και αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του Μητροπολίτη Πειραιά είχε σχολιάσει στο twitter «υπερφορολογημένοι και αφορισμένοι, ξεκινώ τη συγγραφή της Ασκητικής Νο 2».

 

Οσοι την ξέρουν καλά την χαρακτηρίζουν ως «οργανωτικό και ιδιαίτερα συγκροτημένο άτομο», με θητεία στην ανανεωτική πτέρυγα του κόμματος, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, συνδέεται με στενή φιλία από τη θητεία της στη Νεολαία με τον Α. Τσίπρα.

 

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη όχι βάσει προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά όπου υπάρχει ανάγκη», είχε δηλώσει σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Η περιφέρεια Αττικής είναι το πεδίο της νέας πολιτικής αναμέτρησης για τη νεαρή πολιτικό, «είναι αρένα» λένε όσοι γνωρίζουν το πολιτικό κλίμα που επικρατεί αλλά, όπως επισημαίνουν, «όσοι νομίζουν ότι η Ρένα θα είναι εύκολος αντίπαλος μάλλον γελιούνται, εξάλλου θα έχει την πλήρη συμπαράσταση και συμπαράταξη ολόκληρου του δυναμικού του κόμματος, αλλά κυρίως του λαού της Αττικής».

 

Φώτης Παπούλιας

 

Scroll to top