Kouvelis-Theoxaropoulos

03/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΑΡ προς στελέχη: Μη… φλερτάρετε με τους «58»

Αυστηρό μήνυμα από την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τα στελέχη, να σταματήσουν τα «παιχνίδια» με την κίνηση των «58».
      Pin It

Σαφές όσο και αυστηρό είναι το μήνυμα που έστειλε η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τα στελέχη της, όπως αποτυπώνεται και στη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τού κόμματος.

«Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου που ελήφθησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και αποτελούν δεσμεύσεις όλων. Είναι βέβαιο πως ακόμα και όσοι διαφώνησαν με τις επιλογές του συνεδρίου θα προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜΑΡ, θα αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο επίκεντρο οι εκλογές

Η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις διαβουλεύσεις με πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα, στην προοπτική συγκρότησης του προοδευτικού πόλου. Επισημάνθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει καταρχήν συμφωνία για συμπαράταξη και συζητείται ήδη το προγραμματικό πλαίσιο.

Αναφορικά με την προεκλογική παρουσία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα.

Εν σχέσει με τις περιφερειακές εκλογές εκφράστηκε η ανάγκη να επιταχυνθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και εγκρίθηκε κείμενο-πλαίσιο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΔΗΜΑΡ την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Υπογραμμίσθηκε, μάλιστα, ότι η δημοψηφισματική λογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προωθούν άλλα κόμματα αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος και επισημάνθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top