Pin It

Του Μ. Μορφωνιού

 

Επαιξε καλύτερα ο Ολυμπιακός με τον Αντώνη Νικοπολίδη; Μπα! Απλά είχε τη διάθεση, αλλά δεν είναι και τόσο απλό να αλλάξεις ταχύτητα από τη μια στιγμή στην άλλη και από τις οδηγίες του Ζαρντίμ να ακολουθήσεις εκείνες του Νικοπολίδη.

 

Ο Αντώνης άφησε τη φόρμα του βοηθού στα αποδυτήρια και εμφανίστηκε με κουστούμι στην άκρη του πάγκου, στο τετράγωνο της δικαιοδοσίας του. Και είναι γεγονός ότι επιχείρησε να βάλει κάποιες πινελιές ώστε να τον διορθώσει τον πίνακα.

 

Ποιες είναι αυτές; Αφησε μόνο του στην επίθεση τον Ράφικ Τζιμπούρ και χρησιμοποίησε πιο πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Ακολούθησε με λίγα λόγια το πλάνο του Βαλβέρδε, τις προπονήσεις του οποίου παρακολουθούσε στο Ρέντη όταν επρόκειτο να πάρει το δίπλωμα του προπονητή.

 

Πώς έπαιζε ο Ερνέστο; Με τον Ιμπαγάσα δίπλα στον κόφτη. Μόνο που ο Νικοπολίδης ξεκίνησε με τον Μασάντο κοντά στον Μανιάτη και επειδή δεν είχε στη διάθεσή του τον Φουστέρ ανέθεσε τον ρόλο του Ισπανού στον Γκρέκο, ο οποίος αγωνίστηκε πίσω από τον επιθετικό και προσπάθησε να ενώσει τη μεσαία γραμμή με την επίθεση.

 

Ο Πίνο ξεκίνησε από αριστερά, αλλά γρήγορα άλλαξε θέση με τον Αμπντούν και πήγε δεξιά. Ετσι, στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός είχε κέφι, έκανε φάσεις, αλλά ο Τζιμπούρ δεν είναι σε μεγάλη ρέντα και ας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην εκπνοή του ημιχρόνου! Στο δεύτερο μέρος ο Νικοπολίδης «άπλωσε» τις συμμετοχές, βάζοντας ξανά στο κόλπο τον Αριελ Ιμπαγάσα, ενώ δεν ξέχασε ούτε τον Μήτρογλου ούτε τον Φετφατζίδη, δείχνοντας ότι έχει στο μυαλό του και το πλάνο με τα ελληνικά ταλέντα!

 

Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός νίκησε και πάλι με το… κλασικό σκορ Ζαρντίμ, οπότε ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον του παλιού τερματοφύλακα στον πάγκο. Και ο ίδιος άλλωστε μάλλον δεν θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να πάρει μια τέτοια ευθύνη, παρά το γεγονός ότι μπαίνει καπετάνιος στο «κλικ» μετά την τρικυμία.

 

Καλύτερες συνθήκες δεν θα μπορούσε να συναντήσει, καθώς ξεκινάει με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται 13 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο του πίνακα ΠΑΟΚ, οπότε δεν υπάρχει η πίεση για την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος!

 

Πραγματικά αυτή είναι η ευκαιρία του. Ομως στην ίδια παγίδα είχε πέσει και ο προκάτοχός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που κι αυτός είναι ουσιαστικά «πρωταθλητής». Πάντως, στον Πειραιά οι… νάρκες είναι διάσπαρτες και κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για τίποτα.

 

Το πιο σοβαρό τεστ για τον Νικοπολίδη αναμένεται να αποτελέσουν τα δύο ματς με τη Λεβάντε, αν και εφόσον ο Ολυμπιακός πάει σε αυτές τις αναμετρήσεις χωρίς να έχει φέρει άλλον προπονητή…

 

Scroll to top