Pin It

Του Χάρη Ιωάννου

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣΣυνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι τριβές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το «λουκέτο» της ΕΡΤ, οι οποίες λαμβάνουν πλέον και προεκλογικό χαρακτήρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πετάει ένα ακόμη «τυράκι», προαναγγέλλοντας άλλες 150 θέσεις εργασίες στη ΝΕΡΙΤ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θέσεων αορίστου χρόνου από 650 σε 800.

 

Απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής προκάλεσε αίσθηση όταν είπε πως «οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια», για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «έγιναν όμως με απόλυτη διαφάνεια και με κοινωνικά κριτήρια».

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η κ. Κωνσταντοπούλου, ζητώντας επίμονα από τον κ. Καψή έναν απολογισμό για τη μέχρι τώρα θητεία του, καταγγέλλοντας με συγκεκριμένα στοιχεία, εκτός από το κόστος του γραφείου του, «ύψους 451.000 ευρώ», ένα «βασίλειο απευθείας αναθέσεων και μεταχρονολογημένων αποφάσεων για να νομιμοποιηθούν πράξεις οικονομικού χαρακτήρα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στη ΔΤ».

 

Αναφερόμενη στον διαγωνισμό ψηφιακού σήματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τυχαίο. Εξυπηρέτησε ώστε στον φωτογραφικό διαγωνισμό ψηφιακού σήματος να υπάρχει ένας και μόνον υποψήφιος, η Digea, που ανήκει στους καναλάρχες», τους οποίους χαρακτήρισε «μονίμως ωφελημένους, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν σκανδαλώδη φορολογική ασυλία».

 

Απαντώντας, ο Π. Καψής σύστησε στην κ. Κωνσταντοπούλου να μην ενημερώνεται από ακροδεξιά μπλογκ για το κόστος του γραφείου του, το οποίο κοστίζει, όπως είπε, 272.000 ευρώ, καθώς δεν έχει προσλάβει όλο το προσωπικό που δικαιούται.

 

Ο υφυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ ο ίδιος έπειτα από είκοσι συναντήσεις είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους εργαζομένους, «ορισμένοι δυναμίτισαν τη συμφωνία και σήμερα είναι υποψήφιοι με το κόμμα σας», υπονοώντας τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση, που θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 

Για τον διαγωνισμό ψηφιακού σήματος απάντησε πως η ΕΡΤ είναι από τον νόμο πάροχος δικτύου και δεν μετέχει σε διαγωνισμό, ενώ πρόσθεσε πως οι αποζημιώσεις των εργαζομένων καταβάλλονται κανονικά, εκτός από όσους εμπίπτουν στο διάταγμα Παυλόπουλου, για τους οποίους θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών.

 

Scroll to top