Pin It

Αθωώθηκαν χθες στο Αυτόφωρο οι οκτώ συλληφθέντες κατά την αντιρατσιστική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Οι κατηγορίες αφορούσαν τη διατάραξη κοινής ειρήνης. Σήμερα απολογείται στον ανακριτή ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που συνελήφθη στο Σύνταγμα και μετά την άγρια αστυνομική μεταχείριση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Εντύπωση προκαλεί ότι μόνος αυτός και με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, όπως αποτυπώθηκε σε δεκάδες φωτογραφίες, διώκεται για κακούργημα με βάση τον κουκουλονόμο.

 

Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι στο ανελέητο κυνηγητό μέσα στο μετρό του Μοναστηρακίου επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ ήταν ο γνωστός επικεφαλής τον οποίο αναγνώρισαν πολλοί «παθόντες» κατά καιρούς από την άγρια διμοιρία του. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου υποστηρίζοντας ότι εκείνος συνόδεψε τα «παιδιά» (ενν. τους χρυσαυγίτες) μακριά από τα δικαστήρια και δεν τους είδε να κακοποιούν τα θύματα. Ο ίδιος επίσης ήταν επικεφαλής με βίαιες προτροπές στην άγρια διμοιρία που έριξε ανελέητο ξύλο ειδικά στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2010-2011. Τέλος, ξανά ο ίδιος, σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών, φέρεται να υπέδειξε τον συνδικαλιστή Αντωνόπουλο στη διαδήλωση ανάληψης της προεδρίας ο οποίος αμέσως μετά συνελήφθη.

 

Οι αυτόπτες μάρτυρες στο μετρό το Σάββατο αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι της διμοιρίας εκτελούσαν κάπως απρόθυμα τις εντολές του να τρέχουν ακόμα και μέσα στη σήραγγα.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top