aggelos-filippidis

04/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για πολιτική δίωξη μιλά ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποστήριξε ότι με τη δίωξη εναντίον του, προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή - Το σκεπτικό της αποφυλάκισής του.
      Pin It

Πολιτικό χαρακτήρα έδωσε στη δίωξη που του έχει ασκηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης. Όπως είπε από την Τουρκία όπου βρίσκεται έπειτα από την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, η δίωξή του στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο τουρκικό δικαστήριο υποστήριξε ότι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 3/1/14 με την ιδιότητα του συμβούλου χρηματοδοτήσεων. «Όταν θα τέλειωναν στην Κωνσταντινούπολη οι δουλειές μου, θα πήγαινα την 7η Ιανουαρίου στην Μανίλα. Την 8η Ιανουαρίου έγινε έρευνα στην κατοικία μου στην Ελλάδα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού ακύρωσα το εισιτήριο μου για Μανίλα και αγόρασα, με την πιστωτική μου κάρτα, εισιτήριο για να επιστρέψω στην Ελλάδα» υποστήριξε.

Όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση εκδόσεως του στην Ελλάδα και αν ανησυχεί για κακή μεταχείριση ή αδικία, απάντησε: «Δεν γνωρίζω επακριβώς. Ελπίζω ότι δεν θα αδικηθώ».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας από τους συνηγόρους του πρώην επικεφαλής του ΤΤ ισχυρίστηκε ότι στο φάκελο αποδίδονται αόριστες κατηγορίες εναντίον του κ. Φιλιππίδη. «Ζητούμε την απόρριψη του αιτήματος και αν παρίσταται ανάγκη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί δικαστικού ελέγχου, να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης μας» είπε ο κ. Ντογκάζ, «διαψεύδοντας» έτσι τις φήμες που ήθελαν τον Άγγελο Φιλιππίδη να θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το σκεπτικό της αποφυλάκισης

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Εκδόσεων Γιάννης Αγγελής απέστειλε νέο αίτημα προς τις τουρκικές αρχές, ζητώντας να παραμείνει κρατούμενος ο κ. Φιλιππίδης.

Παράλληλα, στα χέρια του εισαγγελέα εστάλη και το σκεπτικό της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο:

«Εις βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη του Ιωάννη, γεννηθέντος το 1963, υπάρχει ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα της απάτης. Εν τούτοις, δεν έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη. Σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης περί έκδοσης εγκληματιών και το άρθρο 18 του ΤΠΚ, δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό το αίτημα περί έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη. Αποφασίζεται ομοφώνως η άρση της απόφασης περί κράτησής του».

efsyn.gr

Scroll to top