kapsis29_8]

04/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κόντρα «Δράσης» – Καψή

Η Δράση αναφέρθηκε στις προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση λέγοντας ότι ο κ. Καψής έβαλε έναν «νέο όρο στην κυβερνητική πολιτική, τη διαφανή αναξιοκρατία» Με τα δεδομένα χρονικά περιθώρια όλοι γνωρίζουν ότι δεν ήταν δυνατόν να ακολουθηθούν οι αξιοκρατικές, πλην χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, απαντά ο υφυπουργός.
      Pin It

Σε ανακοίνωση-απάντηση για το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δράση, προέβη ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής.

Η Δράση αναφέρθηκε στις προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση λέγοντας ότι ο κ. Καψής έβαλε έναν «νέο όρο στην κυβερνητική πολιτική, τη διαφανή αναξιοκρατία».

Στην απάντησή του ο υφυπουργός απαντά ότι οι προσλήψεις ανακοινώθηκαν και έγιναν με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, κυρίως δηλαδή την προϋπηρεσία, τις σπουδές και την οικογενειακή κατάσταση.

Ανακοίνωση Καψή

Η υποκρισία περισσεύει. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόθεσή της ήταν να προσλάβει πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ με συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης, για τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης και για το μεταβατικό διάστημα έως τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Αυτό έγινε με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια, κυρίως δηλαδή την προϋπηρεσία, τις σπουδές και την οικογενειακή κατάσταση. Με βάση αυτά τα κριτήρια μοριοδοτήθηκαν οι υποψήφιοι και έγιναν οι προσλήψεις με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρή τήρηση της σειράς κατάταξης.

Με τα δεδομένα χρονικά περιθώρια όλοι γνωρίζουν ότι δεν ήταν δυνατόν να ακολουθηθούν οι αξιοκρατικές, πλην χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, οι οποίες άλλωστε δεν προβλέπονται για τέτοιες συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης.

Για τη ΝΕΡΙΤ, όπως επίσης έχει ανακοινωθεί, οι προσλήψεις γίνονται με διαδικασία ΑΣΕΠ, ενώ για τις ειδικότητες που δεν υπάγονται στον ΑΣΕΠ προβλέπεται επιπλέον και η διαδικασία της συνέντευξης, ώστε να εκτιμηθούν τα ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων και να διασφαλιστεί η αξιοκρατία.

«Διαφανής αναξιοκρατία» στη νέα ΕΡΤ

Πρόοδος! Στην παλιά ΕΡΤ είχαμε «αδιαφανή αναξιοκρατία»…

Μετά τον κ. Γεωργιάδη, το περασμένο Σάββατο στο Mega, που από την στάση του στη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δράσης Θ. Σκυλακάκη και τα όσα ρητώς είπε, προέκυπτε σαφώς ότι στις αποφάσεις του για τις διοικήσεις των νοσοκομείων χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο κομματικά κριτήρια, ήρθε ο κ. Καψής, χθες, να εισαγάγει έναν νέο όρο στην κυβερνητική πολιτική, τη διαφανή αναξιοκρατία.

Είπε συγκεκριμένα ότι «οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση δεν έγιναν αξιοκρατικά, αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και με διαφάνεια». Κοινώς βάζουμε ξανά τα δικά μας παιδιά, αλλά το κάνουμε με μόρια για να μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Για τα άλλα παιδιά, τα 1,4 εκ. «ορφανά» του ιδιωτικού τομέα που έχουν καταδικαστεί στην ανεργία και την ανέχεια, η κυβέρνηση φροντίζει διαφορετικά.

Τους μοιράζει προεκλογικά πεντάμηνα «κοινωφελούς» εργασίας στο δημόσιο, με λεφτά των δημοσίων επενδύσεων. Όταν τελειώσουν βέβαια τα πεντάμηνα, δεν θα μείνει ούτε μια πραγματική θέση εργασίας. Θα μείνει μόνο μια πρώτη γεύση του τι σημαίνει να εξαρτώνται οι νέοι άνθρωποι οικονομικά από το κράτος και το κόμμα.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι δεν ξέχασαν τίποτε, δεν μετάνιωσαν για τίποτε και δεν άλλαξαν σε τίποτε…

efsyn.gr

Scroll to top