proteus

04/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Πρόβλημα για το «Πρωτεύς» στη Σκιάθο

Το πλοίο παρουσίασε εμπλοκή της δεξιάς άγκυρας και θα παραμείνει για έλεγχο στο λιμάνι της Σκιάθου.
      Pin It

Εμπλοκή της δεξιάς άγκυράς του στο βυθό, σημειώθηκε τη Δευτέρα στο επιβατηγό-οχηματαγωgό πλοίο «Πρωτεύς» κατά τη διάρκεια των χειρισμών που έκανε ο πλοίαρχος για να «δέσει» στο λιμάνι της Σκιάθου.

Το απόγευμα της Δευτέρας ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον πλοίαρχο του «Πρωτεύς» το οποίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Βόλου, πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή δεν μπόρεσε να πρυμνοδετήσει στην προβλήτα. Κατά την εκτέλεση των χειρισμών απομάκρυνσης και επαναπροσέγγισης του πλοίου στο λιμάνι, διαπιστώθηκε εμπλοκή της δεξιάς του άγκυρας στο βυθό.

Το «Πρωτεύς» προσέγγισε εκ νέου την προβλήτα αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου και για λόγους ασφάλειας, το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Σκιάθου, η Λιμενική Αρχή της οποίας απαγόρευσε τον απόπλου του, έως ότου πραγματοποιηθεί η απεμπλοκή της άγκυρας.

Οι 38 επιβάτες, τα 5 ΙΧ αυτοκίνητα, τα 6 φορτηγά και το ένα δίκυκλο, με προορισμό τα λιμάνια Βόλου και Γλώσσας Σκοπέλου, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top