ipourgeio-Oikonomikon-ktirio

05/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αποσυμφόρηση των ΔΟΥ «στοχεύει» το ΥΠΟΙΚ

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προωθούν δράσεις για τη βελτίωση των συναλλαγών με τους πολίτες, αλλά και την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ προκειμένου να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
      Pin It

Σε μια σειρά δράσεων με σκοπό τη βελτίωση των συναλλαγών με τους πολίτες και την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ, έτσι ώστε να μπορούν να εστιάζουν σε ελεγκτικές εργασίες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική για κατάργηση της υποχρέωσης προσέλευσης των πολιτών στις εφορίες.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις αφορά στην αντιστοίχιση όλων των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ με ταυτότητα οφειλής, που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου έναν χρόνο και από 01/01/2014 εφαρμόστηκε σε όλες τις υποβολές δηλώσεων όπου ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης -εφόσον αυτή είναι χρεωστική- εκδίδεται σημείωμα για την πληρωμή του φόρου, στο οποίο περιέχεται ο αριθμός της ταυτότητας οφειλής.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουν φόρους στο ταμείο της ΔΟΥ, αλλά μπορούν να πληρώνουν απευθείας από το σπίτι τους, από τις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ. Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι η πλήρης κατάργηση όλων των επιτόπιων πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διοικητικές ρυθμίσεις και νομοθετικές αλλαγές, έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις εφορίες για διενέργεια φορολογικών εργασιών (όπως συμβαίνει με τα μισθωτήρια, τα οποία από την 01/01/2014 υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά).

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που δεν διαθέτουν σύνδεση internet ή δεν κατέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις Η/Υ, μπορούν να εξυπηρετούνται στις ΔΟΥ ή τα ΚΕΠ που λειτουργούν πανελλαδικά.

efsyn.gr

Scroll to top