902tv

05/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το ΕΣΡ, οι συνεδριάσεις και ο ντόκτορ του «Ε TV»

Την ώρα που τα μέλη του ΕΣΡ επί τρεις εβδομάδες δεν συνεδριάζουν, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η εξάμηνη παράταση της θητείας τους, το κουβάρι της υπόθεσης εξαγοράς του τηλεοπτικού «902» -που έγινε «Ε TV»- ξετυλίχθηκε, αλλά παραμένει μπερδεμένο.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Την ώρα που τα μέλη του ΕΣΡ επί τρεις εβδομάδες δεν συνεδριάζουν, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η εξάμηνη παράταση της θητείας τους, το κουβάρι της υπόθεσης εξαγοράς του τηλεοπτικού «902» -που έγινε «Ε TV»- ξετυλίχθηκε, αλλά παραμένει μπερδεμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τόσο ο νομικός όσο και ο οικονομικός σύμβουλος, που είχε ορίσει το ΕΣΡ, έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Ελεγξαν ενδελεχώς το συμβόλαιο που κατέθεσε η εταιρεία και η εισήγησή τους προς το Συμβούλιο είναι θετική. Θεωρούν επαρκή τα συγκεκριμένα στοιχεία. Πρέπει όμως να συνεδριάσει η ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής και να τα επικυρώσει. Η offshore εταιρεία «Nalotia Ventures LTD» λοιπόν, με έδρα τις Παρθένους Νήσους, κατέχει το 100% του «Ε TV». Το 95% ανήκει σε έναν τύπο που λέγεται Dr. Khaled Hamvi, αγνώστων λοιπών στοιχείων (για την ώρα), το 1% στον Σεραφείμ Φυντανίδη και το υπόλοιπο 4% της εταιρείας, όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του ΕΣΡ, «ανήκει σε πέντε πρόσωπα στα οποία κατανέμεται ισομερώς».

 

Οσο για την εξάμηνη παράταση που αναφέρουμε στην αρχή, πρέπει να είναι η 5η, η 6η, ποιος ξέρει, χάσαμε το μέτρημα. Θαύμα. Τι κι αν η θητεία κάποιων εξ αυτών θα έπρεπε να έχει λήξει προ διετίας τουλάχιστον; Ακόμα μια ανανέωση έχει αποφασιστεί ήδη από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Εξάμηνη όπως είπαμε, ώστε να καλυφθεί και το χρονικό διάστημα των ευρωεκλογών. Μάλιστα. Οι διαρκείς παρατάσεις της θητείας τους θα μπορούσε να είναι, απλώς, κάτι το φαιδρό. Αλλά μπορεί να είναι και κάτι το… περίεργο, όπως θα υποστήριζαν, μετά ευκολίας, ορισμένα ΜΜΕ τα οποία εκφράζουν παράπονα για τις αποφάσεις του. Δεν υπάρχουν άλλα ικανά πρόσωπα να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή; Γιατί επιμένει (παρατύπως) η κυβέρνηση στα ίδια πρόσωπα; Χώρια το γεγονός πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το ΕΣΡ έπαψε να συνεδριάζει. Ο λόγος; Πρέπει η ανανέωση της θητείας των μελών να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ώστε να ισχύει. Και όσο αυτό αργεί, το Συμβούλιο δεν συνέρχεται αφήνοντας τις εκκρεμείς υποθέσεις να λιμνάζουν. Πακέτο οι φάκελοι να περιμένουν. Αν προσθέσουμε κι ένα 20ήμερο διακοπής λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (καλή χρονιά είπαμε;), καταλαβαίνετε πόσο μακριά πάει η βαλίτσα.

 

[email protected]

 

Scroll to top