06/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Τρίποντα εις διπλούν

Και το Μουντομπάσκετ του 2014 και το Ευρωμπάσκετ του 2015 εξασφάλισε η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, που θα μεταδίδει και τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας.
      Pin It

Και το Μουντομπάσκετ του 2014 και το Ευρωμπάσκετ του 2015 εξασφάλισε η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, που θα μεταδίδει και τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας

 

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Τα δικαιώματα των δύο κορυφαίων διοργανώσεων στο μπάσκετ μαζί με τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας απέκτησε η συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του κινούνται για την απόκτηση των δικαιωμάτων και του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

 

Ετσι οι αναμετρήσεις τόσο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ (Μουντομπάσκετ) του 2014, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία, όσο και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (Ευρωμπάσκετ) της επομένης χρονιάς, που θα γίνει στην Ουκρανία, θα μεταδίδονται από τα OTE Sport απευθείας και αποκλειστικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition)

 

Η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στα παρκέ της Ισπανίας και o ΟΤΕ TV θα είναι εκεί για να μεταφέρει τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στα μεγαθήρια του παγκόσμιου μπάσκετ, συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε από το 2013 με τη μετάδοση των αγώνων του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου της στη Σεβίλη, ώστε να αποφύγει την οικοδέσποινα Ισπανία με τον όμιλο της οποίας θα διασταυρωθεί στη δεύτερη φάση στη Μαδρίτη. Μεγάλοι αντίπαλοί της για την κορυφή θα είναι η Αργεντινή και η Κροατία. Με την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας το 2015, το οποίο επίσης θα καλύψει ο OTE TV σε κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου, μόνο για τους συνδρομητές του.

 

Επιπλέον ο ΟTE TV έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων της Dream Team των Ηνωμένων Πολιτειών (πρωταθλήτρια κόσμου το 2010) κατά την προκριματική φάση. Το Μουντομπάσκετ του 2014 θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ισπανίας σε έξι πόλεις (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλη) από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 24 ομάδων και περιλαμβάνει 76 αγώνες. Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας σε έξι πόλεις (Κίεβο, Οδησσό, Ντόνετσκ, Ντνιπρό, Λβιβ, Χάρκοβο) τον Σεπτέμβριο του 2015 με τη συμμετοχή 24 ομάδων και τη διεξαγωγή συνολικά 90 αγώνων.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα, εκτός από τις μεταδόσεις, θα έχει και ειδικές εκπομπές για την πορεία της Εθνικής μας και των αντιπάλων της και στις δύο διοργανώσεις. Ο Βασίλης Σκουντής, μαζί με την μπασκετική δημοσιογραφική ομάδα του ΟΤΕ TV θα περιγράψουν τις «μονομαχίες» από τον εναρκτήριο έως και τον τελευταίο αγώνα στα παρκέ της Ισπανίας και της Ουκρανίας.

 

[email protected]

 

Scroll to top