09/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διόδια: κοροϊδία οι εκπτώσεις

Οι κάτοικοι του Ωρωπού θα πρέπει να ξοδεύουν έως και 50 ευρώ τον μήνα στις Αφίδνες.
      Pin It

Οι κάτοικοι του Ωρωπού θα πρέπει να ξοδεύουν έως και 50 ευρώ τον μήνα στις Αφίδνες

 

Οι συμβάσεις του 2007 για τους αυτοκινητόδρομους κατέρρευσαν, αλλά διασώθηκαν μόνον οι τσουχτερές τιμές των διοδίων! Αυτό ήταν το «ζουμί» των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Υποδομών, μετά τις φωτιές που έχουν ανάψει οι υπέρογκες αυξήσεις των τελευταίων ημερών.

 

Χθες επικράτησε χάος στο οδικό δίκτυο της βορειο-ανατολικής Αττικής, καθώς πολλοί οδηγοί -κυρίως φορτηγών- έμπαιναν στους παράδρομους για να αποφύγουν τον σταθμό των Αφιδνών όπου οι τιμές αυξήθηκαν πάνω από 60%! Για τα Ι.Χ. το διόδιο αυξήθηκε από 2,10 στα 3,35 ευρώ.

 

«Στη σημερινή κρίση, οι αυξήσεις είναι μια ακόμη άδικη επιβάρυνση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ωρωπού, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή λειτουργούν οκτώ (!) σταθμοί διοδίων. Για τους μόνιμους κατοίκους, που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο για να πάνε στις δουλειές τους ή τα παιδιά τους στο σχολείο, εφαρμόζεται εκπτωτικό πρόγραμμα, αλλά εφόσον εφοδιαστούν και προπληρώσουν για να ενταχθούν στο σύστημα αυτόματης χρέωσης, που αφορά τουλάχιστον 20 διελεύσεις τον μήνα. Ο δήμος χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τις μειώσεις, αφού ακόμα και με την ανώτερη έκπτωση οι δημότες θα ξοδεύουν έως και 50 ευρώ τον μήνα.

 

«Υπάρχει ένα μεγάλο άδικο», επανέλαβε χθες ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, αλλά εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στο κίνημα κατά των διοδίων! Κάλεσε τον δήμαρχο να αφήσει την προεκλογική μικροπολιτική και να δώσει βεβαιώσεις στους δημότες του, ενώ είδε και… θέσεις εργασίας. Προανήγγειλε ποινικές διώξεις και πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν τα διόδια ή απλώς προτρέπουν οδηγούς να κάνουν το ίδιο. «Θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των πολλών, των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «αυτές οι συμπεριφορές έχουν συνέπειες στο κοινωνικό κόστος, αφού οι φορολογούμενοι πληρώνουν αποζημιώσεις στις παραχωρήσεις».

 

Ενημέρωσε ότι τα διόδια διαμορφώνονται με βάση τις συμβάσεις του 2007, δεν είπε όμως λέξη γιατί έγινε αναθεώρηση σε σχέση με τις αποζημιώσεις και τα πρόσθετα κονδύλια που διεκδικούσαν οι εργολάβοι, χωρίς καμία μέριμνα για μειώσεις στις τιμές που πληρώνουν οι οδηγοί.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top