Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Φαίνεται να είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Μάικλ Ολαϊτάν αποτελεί τον αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου στην επίθεση του Ολυμπιακού!

 

Αυτή ήταν άλλωστε και η απόφαση του Μίτσελ, όταν ο «πιστολέρο» υποχρεώθηκε σε αρθροσκόπηση μετά τον τραυματισμό του στον εκτός έδρας αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν και πριν να αναχωρήσει για την Φούλαμ.

 

Συνεπώς, ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει λόγο να αλλάξει γνώμη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο 20χρονος Νιγηριανός έχει πετύχει επτά γκολ μέσα σε δύο μήνες (αν υπολογίσουμε τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών) και με δεδομένο ότι ο Χαβιέρ Σαβιόλα εξακολουθεί να συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις» του, έχοντας περιφερειακό και όχι εκτελεστικό ρόλο στην ομάδα, αφού μοιράζεται τον χρόνο με την Τσόρι Ντομίνγκες.

 

Ο Νέλσον Βαλντές, που αποκτήθηκε τον προηγούμενο μήνα από την Αλ Τζαζίρα με εξάμηνο δανεισμό, φαντάζει ικανός να «απειλήσει» τον Ολαϊτάν, πλην όμως του προέκυψε ο μυϊκός τραυματισμός επειδή μπήκε ανέτοιμος στο ματς με τον Παναιτωλικό και δύσκολα ο Μίτσελ θα τον εμπιστευτεί για το πρώτο ραντεβού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 25 του μήνα.

 

Ο Ρίο Φέρντιναντ μπορεί να εκθείασε τη Φούλαμ για την «καλή δουλειά» να πάρει από τον Ολυμπιακό τον Μήτρογλου, όπως έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, αλλά ο μικρός Ολαϊτάν, τον οποίο προφανώς και δεν γνωρίζει, ίσως να τον ταλαιπωρήσει περισσότερο από όσο θα περίμενε.

 

Σε αντίθεση με τον Μήτρογλου, που μένει μέσα στην περιοχή και περιμένει την μπάλα για να εκτελέσει, ο Νιγηριανός είναι σε θέση να παίξει και τις τρεις θέσεις της επίθεσης. Είναι κάτι που αρέσει στον Μίτσελ (όπως και σε κάθε προπονητή) καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να προχωρήσει σε δύο αλλαγές θέσεων με μία μόνο κίνηση.

 

Σε ματς όπως αναμένεται να είναι αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ισπανός θα αναζητήσει τα «τρεξίματα» και τις συχνές αλλαγές θέσεων του Ολαϊτάν προκειμένου να τον βάλει στην κορυφή της δικής του επίθεσης και να αρχίσει να παρενοχλεί τους παίκτες του Μόγες από τόσο ψηλά. Για τη συγκεκριμένη δουλειά φημίζεται και ο Βαλντές όμως είναι άγνωστο αν θα διαθέτει τα κουράγια να αναλάβει τόσο γρήγορα έναν τέτοιο ρόλο!

 

Από την άλλη βέβαια, είναι ένα ζητούμενο αν και ο Ολαϊτάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, όταν έρθει η ώρα…

 

Scroll to top