10/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Διαδραστικές εφαρμογές

 

Μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου δημιουργοί και προγραμματιστές καλούνται από τη ΝΕΡΙΤ να διατυπώσουν προτάσεις και σχόλια (www.opengov.gr/nerit/?p=427) σχετικά με τις προδιαγραφές των εφαρμογών διαδραστικού οπτικοακουστικού περιεχομένου. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα σε όλους (πολίτες, φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κ.ά.), καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να διατυπώσουν προτάσεις και σχόλια σχετικά με τις προδιαγραφές των εφαρμογών διαδραστικού οπτικοακουστικού περιεχομένου. Στόχος της διαβούλευσης είναι να βελτιωθούν οι όροι κι οι προδιαγραφές της πρόσκλησης και να εμπλουτιστούν με νέες ιδέες και προτάσεις. Αμέσως μετά τις 19/2 έως και τις 17 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την πρότασή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο www.nerit.gr. Αντικείμενο της συγκεκριμένης πρόσκλησης είναι η προμήθεια εφαρμογών διαδραστικού οπτικοακουστικού περιεχομένου, σε συγκεκριμένη τυπολογία/θεματολογία.

 

……………………………………………..

 

Κρυμμένα προβλήματα

 

Ενα πρόβλημα κρυμμένο για χρόνια κάτω από το χαλί των κυβερνήσεων της χώρας ερευνά με την εκπομπή της «360°» η Σοφία Παπαϊωάννου αύριο στον ALPHA (23.45). Περίπου 100.000 παιδιά μεταναστών, τα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται Ελληνες. Η δημοσιογράφος καταγράφει τις ιστορίες, τα όνειρα αλλά και τις παράλογες καταστάσεις που ζουν αυτοί οι νέοι καθημερινά επειδή οι αρμόδιοι καθυστερούν να πάρουν μια απόφαση. «Δουλεύω εδώ πέρα, σπουδάζω, κάνω όνειρα, διασκεδάζω, διαδηλώνω, απεργώ κανονικά σαν ένας Ελληνας πολίτης. Από την άλλη όμως, δεν υπάρχω κιόλας, τα χαρτιά μου είναι στον αέρα», λέει η Εμμανουέλα. Η Ζάινα γεννήθηκε στην Ελλάδα, στα 24 χρόνια της πήρε έναν φάκελο με την εντολή απέλασής της. Η Αντιγόνη έχασε τη δουλειά της και μαζί με αυτήν κινδύνεψε να χάσει και την άδεια παραμονής της. Ο Νίκος δεν πήγε να σπουδάσει στη Σκοτία γιατί φοβόταν ότι δεν θα του επιτρεπόταν να επιστρέψει στη χώρα του. Και η Κατερίνα, που επίσης γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν μπορεί να βγάλει άδεια παραμονής, να σπουδάσει, να εργαστεί νόμιμα, ακόμα και να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα, αφού δεν έχει καμία ιθαγένεια.

 

………………………………………………

 

100 μέρες πριν από τις εκλογές

 

Τη μηνιαία δημοσκόπηση της GPO, εκατό μέρες πριν από τις εκλογές, παρουσιάζει απόψε στην «Ανατροπή» (MEGA, 23.30) ο Γιάννης Πρετεντέρης. Τα κόμματα και τα νέα κόμματα, οι συμμαχίες και οι συνεργασίες, οι κόντρες. Πώς διαμορφώνεται το νέο πολιτικό σκηνικό; Ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποια είναι σήμερα η πρόθεση ψήφου; Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γιάννης Μιχελάκης (υπουργός Εσωτερικών), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ), Τέρενς Κουίκ (βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων), Γιάννης Γκιόκας (βουλευτής του ΚΚΕ), Ανδρέας Παπαδόπουλος (πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ), Γιώργος Παγουλάτος (καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποστηρικτής της πρωτοβουλίας των «58»), καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

………………………………………..

 

Επιστροφή με «βαλς»

 

Με επαναλήψεις σήμερα και αύριο (17.50) τα στελέχη του ΑΝΤ1 ξαναθυμίζουν τη σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς», η οποία επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τον νέο της κύκλο. Από μεθαύριο και κάθε μέρα αρχίζουν νέες αποκαλύψεις, ανατροπές, συνωμοσίες, πάθη, μυστικά βγαίνουν στο φως αλλά και η φιλία τεσσάρων ανθρώπων που προσπαθεί να βγει νικήτρια μέσα από κάθε «μάχη».

 

Scroll to top