10/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πήραν… φωτιά τα διόδια

      Pin It

Δυναμική αντίδραση στην αύξηση της τιμής των διοδίων χθες το βράδυ από ομάδα περίπου πεντακοσίων ατόμων που προκάλεσαν ζημιές σε ένα κουβούκλιο των πλευρικών διοδίων στη Μαλακάσα.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, περίπου στις οκτώ παρά τέταρτο, έκαναν αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους στον παράδρομο δίπλα από τα παράπλευρα διόδια, σήκωσαν τις μπάρες και έλεγαν στους οδηγούς να περάσουν χωρίς να πληρώσουν. Στις προσπάθεια μάλιστα υπαλλήλων των διοδίων να τους εμποδίσουν, οι διαδηλωτές δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων που ήταν εκεί κοντά προκαλώντας ζημιές σε ένα κουβούκλιο.

 

Παρέμειναν στο σημείο αποκλείοντας την κυκλοφορία περίπου ώς τις οκτώ, οπότε αποχώρησαν από τα διόδια Μαλακάσας και πήγαν στα διόδια Αφιδνών όπου έκλεισαν συμβολικά για ένα τέταρτο τα πέντε από τα οκτώ ρεύματα προς Αθήνα. Γύρω στις 8.30 το βράδυ η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά και στα δύο ρεύματα, χωρίς όμως οι οδηγοί να πληρώνουν αντίτιμο αφού οι διαδηλωτές ήταν στο σημείο και είχαν σηκώσει τις μπάρες. Παρέμειναν ώς τις 9.00, οπότε και άρχισαν να αποχωρούν τμηματικά.

 

● Τη μεταφορά του σταθμού διοδίων από τις Αφίδνες στα όρια του Νομού Αττικής εισηγείται το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού, αφού ο αυτοκινητόδρομος χρησιμοποιείται για καθημερινές μετακινήσεις. Θεωρεί ότι η επιβάρυνση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής είναι υπέρογκη, παρά τα εκπτωτικά προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί. Ο δήμος ζητά επίσης να μην προστεθούν οι πέντε νέοι πλευρικοί σταθμοί που προβλέπεται να λειτουργήσουν ώς το καλοκαίρι του 2015.

 

M.Ι.Τ.- Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top