10/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο «νεοευρωπαίος» κ. Δένδιας

      Pin It

Ο «υπουργός» κ. Δένδιας έδωσε πρόσφατα (αχ, μακρινό Φαρμακονήσι, άλλο ένα ναυάγιο της «ένδοξης» χώρας μας) δείγματα (αποδείξεις) της ήδη γνωστής φασιστικής προσήλωσης και ιδεολογίας του. Τι είπε στη Σουηδία; Οσοι πολίτες, π.χ. της Ρωσίας, σπεύδουν στις ευρωπαϊκές χώρες είναι μορφωμένοι, έχουν ευρωπαϊκή κουλτούρα, πώς να το κάνουμε; Είναι άλλης πάστας άνθρωποι, κατά Δένδια, Ευρωπαίοι και γι’ αυτό αποχρωματίζονται από το επαίσχυντο επίθετο μετανάστης, ίσως και γελώντας να λέγονται «μετακομιστές». Οι δικοί μας, εδώ παράλια Τουρκίας προς Ελλάδα, στο Αιγαίο μας, είναι άλλης υφής υφάσματα μετανάστες· είναι άλλης μη ευρωπαϊκής κουλτούρας άνθρωποι, άλλης νοοτροπίας, πιο χαμηλοί πνευματικά, πιο ανερμάτιστοι και παθαίνουμε το «έλα να δεις», που να τους συμμαζέψουμε από τα κύματα, ε, δεν θα πνιγούν και μερικοί;

 

Είναι μπελαλίδικη δουλειά να ψαρεύεις σαν αφρόψαρα μελαψούς, ανεπίδεκτους και κατώτερου νοητικού επιπέδου ανθρώπους.

 

Βέβαια δεν τα λέει έτσι φόρα-παρτίδα ο κ. Δένδιας. Είπε δύο προτάσεις -εισαγωγή για μελέτη, ιδεολογικοπολιτική και ιδεοψυχαναγκαστική του ίδιου του κ. Δένδια.

 

Πολίτες Α′ κατηγορίας οι εντός των τειχών της ήδη εκμαυλισμένης, σάπιας και αγοραίας Ευρώπης.

 

Πολίτες Β′ κατηγορίας Χ, Ψ,…. κατηγοριών, οι Πακιστανοί, οι Ιρακινοί, οι Ιρανοί, οι Αιγύπτιοι, οι του Μπαγκλαντές, οι Ινδοί και γενικά οι Ασιάτες. Ινδοευρωπαίοι όλοι, που «μοιραία» ιστορικώς έλκει την απώτατη καταγωγή του και ο κ. Δένδιας, όλοι μας, ακόμα και η Μέρκελ. Βέβαια είναι Β′ κατηγορίας οι άνθρωποι του Βούδα, του Κουμφούκιου, του Ζωροάστρη, του Δαλάι Λάμα, του Ισλάμ, του Μαχάτμα Γκάντι… Ε, και σαν τέτοια απόβλητα που είναι, τα φασιστοειδή βαρέθηκαν να ψαρεύουν συνεχώς σε μαύρα απόνερα.

 

Ε, ρε Δένδια, δεν έχεις τον Θεό σου, εσύ που κάνεις και συχνά τον σταυρό σου, εσύ ο περήφανος χριστιανός, δεν διδάχτηκες τίποτα από τη θρησκεία που πιστεύεις; Την αγάπη, τη φιλευσπλαχνία, τη μεγαλοσύνη; Εσύ ο «δημοκράτης» (ίσως νεόκοπος) δεν έμαθες για σεβασμό, για ανθρώπινα δικαιώματα, για ισονομία, για δημοκρατικό άρα ανθρωπιστικό ήθος;

 

Δεν έμαθες ποτέ για τη φυσική, βιολογική, διανοητική, συναισθηματική ενότητα του ανθρώπινου γένους, έξω και πέρα από κατασκευασμένα ερήμην του Ανθρώπου ιδεολογήματα;

 

Σταύρος Λαγκαδιανός,

συγγραφέας,

Πειραιάς

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Περί βίας

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Βία είναι η εμπρόθετη χρήση φυσικής δύναμης ή εξουσίας, επαπειλούμενη ή πραγματική, εναντίον ενός άλλου προσώπου, του ίδιου του εαυτού ή μιας ομάδας ανθρώπων, η οποία έχει αποτέλεσμα την επέλευση ή την αυξημένη πιθανότητα επέλευσης, τραυματισμού, θανάτου, ψυχολογικής βλάβης, στρεβλής ανάπτυξης ή αποστέρησης».

 

Κάποιοι ξεχνούν ότι υπάρχει. Κάποιοι πάλι, τη νιώθουν καθημερινά.

 

Το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας του υπουργείου Παιδείας διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βίας. Αξιέπαινη προσπάθεια.

 

Φαίνεται όμως πως αυτός που όχι μόνο δεν έχει ευαισθητοποιηθεί σε θέματα βίας, αλλά την ασκεί κιόλας, είναι ο υπουργός αυτού του υπουργείου, κ. Αρβανιτόπουλος.

 

Μιλώ για τη βία που έχει ασκηθεί σε όλους εμάς, τους εκπαιδευτικούς που είμαστε σε διαθεσιμότητα, αλλά και τις οικογένειές μας από τις 22 Ιουλίου 2013. Η αρχική της μορφή ήταν η κατάργηση κλάδων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των θέσεών μας, χωρίς καμιά απολύτως αξιολόγηση. Βρεθήκαμε ξαφνικά στον δρόμο, άνθρωποι που για 15 και 20 χρόνια, είχαμε δώσει την ψυχή μας για τα σχολειά μας. Μας την πήρε, λοιπόν. Πώς θα το ονομάζατε αυτό, αν όχι «άσκηση βίας»;

 

Μα όχι!!! Δεν έφτανε μόνο αυτό. Από τότε, μας έχει επανατοποθετήσει σε θέσεις, πάρα πολλές φορές. Κάθε φορά που κάνει δηλώσεις για εμάς. Κι αυτό δεν λέγεται μόνο ψέμα. Κάθε φορά, είναι σαν να μας ασκεί και πάλι βία. Γιατί αυτό νιώθουμε.

 

Κι εμείς, τα θύματα, αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, υπομένουμε και περιμένουμε. Περιμένουμε και ελπίζουμε. Ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί αυτή η πράξη. Περιμένουμε να προκηρυχθούν αυτές οι 325 θέσεις (200 εκπαιδευτικές και 125 διοικητικές) για εμάς (κάτι που έχει ήδη ψηφιστεί, στις 27-1-13). Οσο περνά όμως ο καιρός και πλησιάζει η 22η Μαρτίου, φοβόμαστε. Φοβόμαστε ότι θα επαναληφθεί. Και όπως φαίνεται, θα μείνουμε τουλάχιστον 212 (αν όχι 537) εκτός «επανατοποθέτησης».

 

Γι’ αυτό, ζητάμε συνεχώς, θέσεις για ΟΛΟΥΣ. Γιατί αν δεν καλυφθεί το σύνολο των συναδέλφων, με επανατοποθέτηση, θα συνεχίσουμε να νιώθουμε ότι «κάποιος» συνεχίζει να μας βιάζει ψυχικά. Ο,τι και να γίνει, βέβαια, δεν θα πετύχει να σβήσει εντελώς όλα αυτά που έχουμε νιώσει, εδώ και 6,5 μήνες.

 

Ας φροντίσει τουλάχιστον το υπουργείο Παιδείας να τηρήσει για μία φορά τις αξίες που θέλει να εμφυσήσει στους μαθητές του. Αυτές του σεβασμού, της κατανόησης, της αξιοπρέπειας, για να μειωθούν έστω τα σημάδια της άσκησης βίας απ’ τις ψυχές και τις ζωές μας!!! Ας μας επανατοποθετήσει, πραγματικά όμως, σε θέσεις, ΟΛΟΥΣ.

 

Κική Μιχαλά,

εκπαιδευτικός ΠΕ,

14.06 Νοσηλευτικής,

σε διαθεσιμότητα

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Πονεμένη Ελλάδα

 

Η φύση ξεσπά με ορμή / μετά από σιωπή / η γη τρέμει / δεν νοιάζεται για τις ζωές μας / άνθρωποι θα χαθείτε / γκρεμισμένα σπίτια / φωνές στους δρόμους / απελπισία στους μόνους / αλλού είναι ο θάνατος.

 

Δεν ξέρω πότε θα σε ξαναδώ / σπίτι μου αγαπημένο / τώρα έχω σπίτι ένα πλοίο / να ξαποστάσω / τον πόνο μου / με άλλους να μοιράσω.

 

Πατρίδα μου Κεφαλονιά / θα γεννηθείς ξανά / μέσα σε μια πονεμένη Ελλάδα.

 

Λαζάρου Ιωάννα,

Ανω Γλυφάδα,

Αθήνα

 

 

 

 

 

Scroll to top