vouli

10/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις βουλευτές έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Κικίλιας, Καπερνάρος και Ρεπούση έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό -Άμεση σύγκληση επιτροπής της Βουλής για έλεγχο των «πόθεν έσχες» ζήτησε ο Παπαδημούλης. ΕΔΕ για τη «διαρροή» από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων .
      Pin It

Σε ένορκη διοικητική εξέταση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τη «διαρροή» πληροφοριών για εμβάσματα βουλευτών.

«Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ, θα διενεργηθεί άμεσα ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι υπαίτιοι της «διαρροής» σχετικών στοιχείων και δήθεν πληροφοριών, με τους ελέγχους των εμβασμάτων βουλευτών», αναφέρεται αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Στη δημοσιότητα

Νωρίτερα, θέση σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για βουλευτές που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, πήρε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών βουλευτών.

Όπως ανέφερε σε δελτίο Τύπου, ανάμεσα στις 24.710 περιπτώσεις που ζητήθηκαν στοιχεία, βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι Βασίλης Καπερνάρος, Βασίλης Κικίλιας και Μαρία Ρεπούση, καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Νίκου Σηφουνάκη και Βασ. Καπερνάρου.

Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει συμπεριλάβει στις 531 στοχευμένες υποθέσεις αυτή του Βασίλη Κικίλια, με τον βουλευτή να προσκομίζει, κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης, τα πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης στην αρμόδια ΔΟΥ.

Σύγκλιση της επιτροπής «πόθεν έσχες» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Καλαντζή, ζητώντας να συνεδριάσει αμέσως η Επιτροπή, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητες της, μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταφορά 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, από τρεις βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2009-2012.

 

Σχετικά Θέματα:

Ρεπούση: Καλύπτονται πλήρως τα εμβάσματα

efsyn.gr

Scroll to top