11/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ

Πειθαρχική δίωξη για την ανακρίτρια

      Pin It

Διώκεται πειθαρχικά η 5η ειδική ανακρίτρια Αθήνας Ελένη Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

 

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της δικαστικής λειτουργού ασκήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Επιθεώρησης των Δικαστών Αντώνη Αθηναίο, μετά από αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Ιωάννη Αδαμόπουλου.

 

Στην αναφορά που διερευνήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο, ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμιζε την καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία η ανακρίτρια κυρία Πεδιαδίτη τής ζήτησε να συναντηθούν για την υπόθεση εκτός γραφείου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ανακρίτρια είχε εκδώσει τυπικές κλήσεις σε απολογία, δηλαδή έκρινε πως δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία σύμφωνα με την οποία αλλοιώθηκαν προς τα πάνω τα οικονομικά στοιχεία του ελλείμματος ώστε να μπει η χώρα στο Μνημόνιο.

 

Η δικογραφία βρίσκεται στο Εφετείο, στο στάδιο της έκδοσης βουλεύματος. Βασική μάρτυρας στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα είναι η καταγγέλλουσα Ζωή Γεωργαντά.

 

Scroll to top