Pin It

Tου Κώστα Πετρωτού

 

Οταν για πρώτη φορά ο Χουμπ Στέφενς βγαίνει εμφανέστατα από το απυρόβλητο και δέχεται τόσο έντονα την κριτική του κόσμου, αλλά εμμέσως και της διοίκησης (αυτή είναι η μετάφραση του «μας προβληματίζει η κατάσταση, ψάχνουμε λύση, αλλά έχουμε προπονητή» που προκύπτει ως θέση του επίσημου ΠΑΟΚ), τότε η επόμενη μέρα δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με την εξέλιξη της σχέσης της ΠΑΕ με τον Ολλανδό τεχνικό.

 

Η αλήθεια είναι πως ο προβληματισμός ξεπερνά κατά πολύ το πλαίσιο της κακής φόρμας που διάγει ο ΠΑΟΚ λίγο πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ με την Μπενφίκα και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ή τον Ατρόμητο.

 

Πηγαίνει πολύ βαθύτερα, στην εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα έπειτα από δουλειά επτά μηνών με τον ίδιο προπονητή. «Από τις τέσσερις πρώτες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη που δεν έχει την ταυτότητα του προπονητή της. Ολοι μιλάνε για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ, τον Ατρόμητο του Παράσχου και τον Παναθηναϊκό του Αναστασίου, όχι, όμως, για τον ΠΑΟΚ που έχει σφραγίδα Στέφενς», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από τις αναλύσεις των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Ο ΠΑΟΚ σε επίπεδα ομοιογένειας βρίσκεται στο σημείο που ήταν τον Αύγουστο όταν έπαιζε με τη Σάλκε, ενώ στην ίδια κατάσταση είναι και η ανασταλτική λειτουργία του. Επιπλέον, μακριά από την Τούμπα, και ειδικά όταν παίζει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, η ομάδα παρουσιάζεται τρομερά φοβισμένη και άνευρη σε σημείο που μετά το 5-1 επί του ΟΦΗ να έχει μόλις 2 τελικές έναντι 16 του Παναθηναϊκού.

 

Ολα τα παραπάνω δημιουργούν την αίσθηση πως αν δεν υπήρχε το πολύ κοστοβόρο συμβόλαιο του Ολλανδού τεχνικού (συνολικά η αμοιβή του για έναν χρόνο συνεργασίας φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ) και οι ειδικοί όροι του (από την αρχή προβλεπόταν πως αν ο ΠΑΟΚ πάρει πρωτάθλημα, μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή πάρει το Κύπελλο -στόχος που ακόμη είναι ανοιχτός- τότε αυτόματα θα ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο), η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ μπορεί από τώρα να ήταν στον «αέρα».

 

Με άλλα λόγια, ο Χουμπ Στέφενς έχει μετατραπεί πλέον σε προπονητή Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ και πολύ δύσκολα μπορεί μια τέτοια σχέση να έχει προοπτική.

 

Φυσικά, ο Ολλανδός τεχνικός έχει τα δικά του παράπονα για τη στήριξη που πήρε από την ώρα που ανέλαβε την ομάδα και, την Κυριακή, τα εξέφρασε έμμεσα με την τοποθέτησή του για τον Ινσαουράλδε. Συμφώνησε απόλυτα στην επισήμανση πως είναι πρόβλημα να έχει πάρει η ομάδα του έναν παίκτη δανεικό για 100 μέρες και τις πρώτες 30 να είναι ανέτοιμος. «Ηταν, όμως, ο μόνος που ήταν διαθέσιμος», πρόσθεσε… κάνοντας εμμέσως κριτική στη διοίκηση που προχώρησε σε μία τέτοια μεταγραφή που ο ίδιος έλεγε ότι δεν χρειαζόταν.

 

Οι διαφωνίες των δύο πλευρών υπάρχουν, έστω και αν δεν εκδηλώνονται δημόσια, και για άλλους παίκτες, κυρίως διεθνείς. Ο Στέφενς είναι βέβαιο πως θα ήθελε να έχει ορισμένους άλλους έναντι παικτών «που πρέπει να στηριχθούν εν όψει Μουντιάλ» και ο Νίνης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

Πάντως, ο 60χρονος προπονητής δεν θέλει να ανοίξει επ’ ουδενί «μέτωπο» με τους παίκτες του -είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του με αρκετούς εντός αποδυτηρίων είναι ψυχρές- σ’ αυτό το χρονικό σημείο, όπου πλέον το έμψυχο δυναμικό δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά. Αυτό, ίσως, να εξηγεί και την… τραβηγμένη αναφορά του στη διαιτησία του Στυλιαρά στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

 

Από το να κάνει αναφορά στην κακή απόδοση των παικτών του προτίμησε να ρίξει την μπάλα σε άλλο γήπεδο και ας χαρακτηριστεί λαϊκιστής. Να όμως που η διοίκηση σκέφτεται να «μαλώσει» τους παίκτες που ο ίδιος… κατανοεί, όπως δήλωσε. Αν συμβεί αυτό, τότε θα συνιστά μία ακόμη απόδειξη πως ΠΑΟΚ και Στέφενς, πλέον, δεν επικοινωνούν…

 

Scroll to top