11/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Περίεργες δημοτικές συμβάσεις στη Χίο

Καταγγέλλεται από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η πρακτική της δημοτικής αρχής να προσλάβει εργαζόμενους εκχωρώντας αρμοδιότητες σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει «εισβάλει», όπως υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις του δήμου.
      Pin It

Καταγγέλλεται από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η πρακτική της δημοτικής αρχής να προσλάβει εργαζόμενους εκχωρώντας αρμοδιότητες σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει «εισβάλει», όπως υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις του δήμου

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση καταδίκασε τις πρακτικές του επιχειρηματία

 

ΧΙΟΣ Του Γιώργου Παγούδη

 

Πρωτόγνωρη για την τοπική αυτοδιοίκηση πορεία έχει πάρει το θέμα των συμβάσεων δημοτικών οργανισμών του Δήμου της Χίου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΚΜΗ». Ο υπεύθυνος της εταιρείας υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) και δημοτικό σύμβουλο Μάρκο Σκούφαλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρεθεί για λίγες ώρες και με τη διαδικασία του αυτόφωρου κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα.

 

Αιτία, ανακοίνωση της παράταξης με την οποία ο δάσκαλος στο επάγγελμα και γνωστός συνδικαλιστής στηλίτευε τη συγκεκριμένη πρακτική μέσω της οποίας η δημοτική αρχή επιχειρεί να προσλάβει μεγάλο αριθμό εργαζομένων, παραχωρώντας στη συνεταιριστική επιχείρηση αρμοδιότητες που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τη φαντασία ακόμα και των πλέον ευφάνταστων.

 

Από το σχολείο στην Αστυνομία

 

Στον χορό των συμβάσεων, ύψους τουλάχιστον 360.000 ευρώ, με αποφάσεις των διοικήσεων μπήκαν κατά σειρά η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης (ΔΕΥΑΧ), το δημοτικό λιμενικό ταμείο, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου (ΔΗΚΕΧ) και το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Χίου, ενώ μόνο την τελευταία στιγμή και μετά την κατακραυγή τοπικών ΜΜΕ και συνδικαλιστικών φορέων απετράπη η υπογραφή μίας ακόμη σύμβασης ύψους 80.000 ευρώ με τον ίδιο τον Δήμο Χίου που σκόπευε μεταξύ άλλων να πληρώσει ακόμα και τη «διαμεσολάβηση» της εταιρείας στη σχέση του με τους κατοίκους μιας γειτονιάς λίγα μέτρα από το δημαρχείο!

 

Οταν ενημερώθηκε για τη μήνυση ο κ. Σκούφαλος πήγε από το σχολείο στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, συνοδεία της δικηγόρου του και στελεχών του ΚΚΕ, όπου και ανακοινώθηκε η κράτησή του. Λίγο αργότερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία για να αφεθεί ελεύθερος στη συνέχεια και ενώ ήταν σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που με ομόφωνη απόφαση καταδίκασε τις πρακτικές του επιχειρηματία Βασίλη Μήτσουρα, που εκτός της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι και ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού ΜΜΕ τοπικού περιεχομένου που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο, υλικό της οποίας συχνά δημοσιεύει, αλλά και έχει τροφοδοτήσει μέχρι και πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Στόχος».

 

Χαρακτηριστικό της πρακτικής Μήτσουρα είναι ότι παράλληλα με τον επικεφαλής της ΛΑ.Σ. μηνύθηκαν ακόμη δυο συνδικαλιστές, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Τάσος Κώσταλος, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου, Αλέκος Γαϊτάνος, καθώς και δύο τοπικά ΜΜΕ.

 

Το ένα για την κριτική που άσκησε και το δεύτερο επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία του μηνυτή! Ενδιαφέρον ωστόσο έχει το γεγονός ότι η Εισαγγελία απέφυγε να ορίσει δικάσιμο. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι πρακτικές του επιχειρηματία απασχολούν την τοπική επικαιρότητα.

 

Βίντεο με «τα παιδιά της Χ.Α.»

 

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο ίδιος, μέσω της ιστοσελίδας, φρόντισε να δημοσιοποιήσει βίντεο όπου η μητέρα του (ως πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών) σε συνέντευξη που του παραχώρησε κάτω από τα γραφεία της οργάνωσης ευχαριστούσε «τα παιδιά της Χρυσής Αυγής» για τη διανομή τροφίμων μόνο σε Ελληνες διαβητικούς-μέλη του Συλλόγου, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα η ίδια εμφανίστηκε σε διανομή τροφίμων από το ΠΑΜΕ, απαιτώντας να της παραχωρηθεί μια μεγάλη ποσότητα ώστε να τα μοιράσει στα μέλη που εκπροσωπεί.

 

Τέλος, στην ιστοσελίδα του μηνυτή είχε αναρτηθεί βίντεο που είχαν τραβήξει χρυσαυγίτες από το μπαλκόνι, όταν ο λαός της Χίου συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της οργάνωσης ώστε να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία Φύσσα. Μάλιστα, φωτογραφία από το σχετικό βίντεο αποτέλεσε και πρωτοσέλιδο στον «Στόχο».

 

Scroll to top