11/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Βρήκε «Γιάφκα» στου Γκύζη

      Pin It

«Γιάφκα» μελών της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα–Μέτωπο (DHKP-C)» ανακάλυψε μετά από αιφνιδιαστική έρευνα η Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα του Γκύζη, στο οποίο διέμεναν τέσσερα άτομα, καθώς μέσα σε αυτό βρήκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών και οπλισμού.

 

Η έφοδος στο ισόγειο δυάρι επί της οδού Γενναδίου στου Γκύζη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και συνελήφθησαν οι κουρδικής καταγωγής ένοικοι του διαμερίσματος, οι οποίοι εργάζονταν, σύμφωνα με τους περιοίκους, ως ελαιοχρωματιστές. Μέσα σε αυτό, όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα, βρέθηκαν: ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια (το ένα αγνώστου μάρκας και διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, το άλλο Μπράουνιγκ επίσης 7,65 χιλιοστών και το τρίτο ένα Σεζέτ των 6,35 χιλιοστών), δυο υποπολυβόλα (ένα Σκόρπιον κι ένα Ούζι), πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 5 κιλά ζελατοδυναμίτιδας σε μασούρια, δυο χειροβομβίδες, τρεις υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα του DHKP-C, καθώς και έγγραφα και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

 

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν πλαστά στοιχεία ταυτότητας, όμως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους και πρόκειται για άτομα που κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές για τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες είναι στελέχη του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης οι οποίοι κρύβονταν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και πέντε με έξι μήνες. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής δήλωναν ότι έμεναν εκεί από ενάμιση χρόνο έως δύο χρόνια, ότι εργάζονταν ως ελαιοχρωματιστές και ότι δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Στη σύλληψή τους οι αστυνομικοί έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, που, κατά ορισμένες πηγές, γινόταν στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση μεταφοράς όπλων από τη Χίο στη Σμύρνη, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ήταν ανεξάρτητη. Οι νέες συλλήψεις, αξίζει να σημειωθεί, έγιναν μετά την απέλαση ή οικειοθελή επιστροφή του Αγγελου Φιλιππίδη, για την οποία η τουρκική πλευρά ζητούσε ανταλλαγή κρατουμένων (ανάμεσά τους κι ένας από τους συλληφθέντες στη Χίο) και τη σύλληψη το Σάββατο 44χρονης Τουρκάλας στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top