Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Ο Χουμπ Στέφενς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία αντιπροσωπείας 30 οπαδών στη χθεσινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία. Κι αυτό γιατί είδε με πολιτισμένο τρόπο και χωρίς να συμβεί το παραμικρό με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, να ταρακουνιέται η ομάδα του που το τελευταίο διάστημα μοιάζει ψυχολογικά υπνωτισμένη. «Μόνο καλό μπορεί να μας κάνει αυτή η παρέμβαση», έλεγε στους συνεργάτες του ο 60χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε και κατ’ ιδίαν συνομιλία με τους οργανωμένους, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι «και εγώ και οι παίκτες μου γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής».

 

Αντίδραση υποσχέθηκαν από τη δική τους πλευρά και οι παίκτες, με βάση όσα είπαν ορισμένοι που πήραν τον λόγο στη συζήτηση με τους οπαδούς.

 

Το μήνυμα που προηγουμένως είχε σταλεί από τους οπαδούς ήταν απλό και κατανοητό: «Θέλουμε να σας βλέπουμε να παλεύετε όλα τα παιχνίδι και να μη φεύγετε από το γήπεδο με σκυμμένα κεφάλια. Μπορεί να χάνετε κάποιες φορές, αλλά θέλουμε να βλέπουμε ότι έχετε προσπαθήσει και ότι τα έχετε δώσει όλα».

 

Πρόσθεσαν, μάλιστα: «Στηρίζουμε τον προπονητή και όλους όσοι βάζουν τον ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα». Αυτή η τελευταία αναφορά είναι κάτι που σαφώς δεν άφησε ασυγκίνητο τον Χουμπ Στέφενς, ειδικά, μάλιστα, όταν διαπιστώσει πως ήδη έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα προπονητολογίας και αμσφισβήτησης του έργου του στον ΠΑΟΚ, κυρίως μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό.

 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κλίμα εκπορεύεται και από διάφορες τάσεις μέσα στην ΠΑΕ, παρά το γεγονός ότι η επίσημη θέση της ομάδας είναι πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή.

 

Τρανή απόδειξη τα σενάρια για Σάντος που φούντωσαν, όλως τυχαίως, και πάλι χθες. Παίρνοντας αφορμή από το ανοιχτό θέμα παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού στην εθνική ομάδα και μετά το Μουντιάλ, το όνομα του ομοσπονδιακού προπονητή άρχισε να ακούγεται και πάλι ως υποψήφιου να διαδεχθεί τον Ολλανδό στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

 

Είναι δεδομένο πως μόνο τυχαία δεν συνέβη αυτό και εκπορεύεται από μια μερίδα ανθρώπων μέσα στον ΠΑΟΚ, ίσως και παικτών, που θέλουν πίσω τον Σάντος στον Δικέφαλο από το καλοκαίρι. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει υπό αυτές τις συνθήκες στην τελική ευθεία της φετινής περιόδου.

 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι και ο Χουμπ Στέφενς μίλησε στους παίκτες του, προβάλλοντας το βίντεο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εκανε παρατηρήσεις τόσο πάνω σε ζητήματα τακτικής όσο και γενικότερης συμπεριφοράς στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είπε ουσιαστικά αυτά που δεν ήθελε να πει στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι, προτιμώντας να τα… ρίξει στη διαιτησία.

 

Scroll to top