agrotes-stournaras

13/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

OIKONOMIA

Άκαρπη η συνάντηση αγροτών – Στουρνάρα

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα προτείνει στον αγροτικό κόσμο η αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας» που συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών - Επιμένει στον τρόπο φορολόγησης ο Στουρνάρας.
      Pin It

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Πλέον, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, αναμένεται να προτείνουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις τους από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι αγρότες, που αντιδρούν στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγησή τους, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι οι αγρότες καλύπτονται πλήρως από τις βελτιώσεις που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους εκπροσώπους των αγροτών να συζητήσουν και να μετάσχουν στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, στο οποίο ο γεωργικός τομέας θα έχει σημαντική συμμετοχή.

efsyn.gr

efsyn.gr

Scroll to top