kasidiaris2

13/02/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση ανακριτριών

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής περί εξαίρεσης των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου από την έρευνα της υπόθεσης.
      Pin It

Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου Εφετών στην αίτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για εξαίρεση των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου από την έρευνα της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, στην αίτηση αναφερόταν πως οι δύο ανακρίτριες «ουδόλως ενήργησαν να διασφαλίσουν τη μυστικότητα της ανακρίσεως» και ότι κατά το ανακριτικό έργο διακατέχονταν από μεροληψία «ως προκύπτει από την πανομοιότυπη φρασεολογία».

Επιπλέον, ο βουλευτής ζητούσε την εξαίρεση της κυρίας Κλάπα επειδή «παρασιώπησε τις ιδιαίτερες και στενές σχέσεις και το σημαίνοντα πολιτικό ρόλο του συζύγου της με τους πολιτικούς μας διώκτες», ενώ η ίδια είναι «ταυτισμένη με το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματος του συζύγου της».

Από την πλευρά τους, οι ανακρίτριες, σε έγγραφα σημειώματά τους, αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς περί μεροληψίας.

Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση επειδή θεωρεί πως δεν προκύπτει οποιαδήποτε προτίμηση υπέρ ή κατά συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ή ενέργεια που να συνδέεται με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση. Επίσης το Συμβούλιο εκτιμά ότι δεν προκύπτει πως «με υπαιτιότητα των ανακριτριών δημοσιοποιήθηκε ανεπιτρέπτως μέρος του ανακριτικού υλικού και τονίζει ότι «η υποβολή μηνύσεως σε βάρος του δικαστή δεν συνιστά λόγο εξαιρέσεώς του».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Deutsche Welle

Scroll to top