Pin It

Στο χρέος και τα σενάρια διαγραφής του βασίζεται η νέα αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, «κόντρα» που πυροδοτήθηκε μετά τη σχετική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επαναλαμβάνει μονότονα πως η ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή πως εφάρμοσε τη λάθος συνταγή», την ώρα που «ακόμη και η Deutsche Bank εκτιμά μόλις σε 26 δισ. το όφελος από τα σενάρια ελάφρυνσης που διοχετεύονται, το Bloomberg διαπιστώνει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς κούρεμα του χρέους και ο ΟΟΣΑ, μετά το ΔΝΤ, ομολογεί πως «κάναμε λάθος εκτίμηση για το εύρος της κρίσης»».

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε μάλιστα στην κυβέρνηση ότι «χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της κ. Μέρκελ, εκλιπαρεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές, ενώ φαίνεται διατεθειμένη να πάει σε λύσεις που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πενήντα χρόνια». Σημείωσε δε ότι η «στάση υποταγής» της κυβέρνησης «αφοπλίζει τη χώρα», ενώ αυτή «δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το μέλλον της».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέδρασε λέγοντας ότι «οι «Κασσάνδρες» της Κουμουνδούρου ξαναβγήκαν από το ντουλάπι τους και μοιράζουν μιζέρια και φθηνό λαϊκισμό». «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιο από τα δύο κόμματα θα κάνει διαπραγμάτευση; Αυτό του κ. Λαφαζάνη ή εκείνο του κ. Τσίπρα;» συμπλήρωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

 

Η δε Κουμουνδούρου ανταπάντησε ότι «το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από την «ευφυή» δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ότι και ο ίδιος έχει αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που σε λίγο καιρό θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας».

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top